lördag 31 juli 2010

Ytterligare två anledningar...



... till att älska min sambo ;)

Den arga bebisen...



... har hållt mig sysselsatt hela dagen igår och idag med att vara konstant missnöjd. Skrikit och varit arg så fort han inte fått sitta i bärselen och har inte alls varit intresserad av att sova.

Har lyckats sy ihop Alexanders tröja idag, nästan iallafall, tråden tog slut naturligtvis.

Utöver det har jag som sagt burit på Oscar och jag har så färbaskat ont i ryggen så det strålar hela vägen igenom bröstkorgen :/

torsdag 29 juli 2010

Vi har bakat Elaka Gubbar...



... det blev bara inte så mycket smet kvar.

Hushållets yngsta...



... prins har fortfarande feber. Märkte i natt att han var så varm och hela dagen idag har han varit lite off.

Hoppas han mår bättre imorgon lilla plutten.

Jag och Alexander...



... har tagit våra samtal till en intellektuellt högre nivå.

Hemmagjord kakeldekor.



Idag är det en sådan där grå regning tråkig dag. Fick ett infall att printa ut lite recept och laminera dem för fastsättning på kaklet i köket.

onsdag 28 juli 2010

Alexander har ritat...



... en giraff. Dock vart han inte speciellt nöjd med den då han tyckte den såg konstig ut.



Han har ritat även här. Det konstverket blev inte jag speciellt nöjd med. Jag tycker det ser lite konstigt ut.



Jag får även en känsla av att vår hyresvärd också tycker det ser lite konstigt ut.

Elaka BVC-tanten...



... gav Oscar hans första vaccin sprutor idag, och ujuj vad ledsen han blev.

Fast vår BVC-tant är faktiskt inte elak på riktigt, tvärt om är hon nog en av de bästa jag har haft kontakt med inom vården någonsin.

Hon kan liksom förstå precis hur det är, dessa dagar då ungen är på sådant jävligt humör att man skriker inombords och har lust att knöla ner det i sophuset, utan att man blir dömd för det och får en soc-anmälan på sig. För hur underbara och goa de än kan vara, dyker det faktiskt upp en liten monsterunge emellanåt.

Men på en månad har han iallafall gått upp ca 800 gr och väger nu 6710 gr och har blivit 61,5 cm lång. En riktig liten knubbis har han blivit :)

Jag hade mina misstankar...



... om att katterna börjat fälla, med tanke på att golvet är täckt med stora hårtussar för jämnan. Och jag tror bestämt jag har ett sjätte sinne som är aktiverat av och till.

Så jag gjorde ett ryck med min furminator på några av den nu på kvällen.

Början av högen....



Jag plågar Kjell Kriminell.



... som växte ...



... och växte...



... och växte lite till...



... sedan gav jag upp...



... och det värsta är att detta var bara från hälften av gänget. Och de blev dessutom inte färdiga ...



När Blondinbella säger att päls är inne, betyder det att jag platsar ligan då?

(Notering: Ignorera skrothögen på micron i bakgrunden. Det är min plats för "saker som kan vara bra att ha", och alla borde ha en sådan plats i sitt hem)

tisdag 27 juli 2010

Vi ska flytta?



Har haft en härlig dag idag ute på andra sidan bäcken med granntjejerna.

Var så fult väder först, och vi klädde på oss för mulet halvkyligt väder. Men när vi kommer ut var det visst så att solen behagade att komma fram och vi fick sitta och halvsvettas istället ;)

Barnen lekte och hade jätteskoj, förutom när Alexander petade ur Maja´s öga med en stor fet pinne, visserligen en olycka, och när de tjatade om att de skulle in och spela dataspel.

Jag tror faktiskt inte de skulle tro mig om jag sa att när jag var liten fanns varken datorer, internet eller "Bolibompa på datorn" ;)

Just ja, de lekte en smått morbid lek som hette "döda bebisen". Fick dock ingen klarhet i vem som kläckte idén eller hur den gick till i praktiken.

Innan vi gick ut så bakade Alexander ett gäng chokladbollar som vi hade med oss ut till lekparken och hade lite picnic. Dock blev det tjat om fikat och Maja´s pappa fick sig en "utskällning" för att han var så seg ut med kaffet så fikat blev fördröjt.

Och medans barnen lekte kunde man roa sig med att "prata skit" om andra, men som ingen vill erkänna att man gör ;)

Vips var klockan 18:30 och det blev dags att röra sig inåt. Mycket gnäll och Alexander talade om att han vill flytta hem till Maja. Hans säng får minsann plats i Majas rum så det var inga problem.

Försökte förklara för honom att det inte var en sådan bra idé endå trots allt, det kan bli lite trångt tror jag, och först måste man nog fråga Majas mamma och Majas pappa som de heter, innan man gör några vidare planer.

Jag vet inte riktigt vad han planerade, men jag tror nog att jag bor kvar här endå, ett tag till iallafall. Men jag misstänker att det blir ytterligare en hyreshöjning till nyår, så eventuellt att detta förslag tas i beaktande då ;)

Gästbloggande igen.



Kära bloggläsare!

På grund av att jag de senaste dagarna har varit tvungen att slicka mina sår och ömka mig själv har jag fortfarande inte fått igång min egen blogg.

Och den där dumma människan tar ju datorn för mig hela tiden så jag får inte ens en chans. Jag gör tappra försök att inta datastolen men hon kommer och kastar ner mig på en gång igen.

Jag är nog dessutom lite deprimerad tror jag. Jag orkar inte ens trackassera min människa längre med att släppa stinkbomber när hon ska äta och förstöra hennes matro.

Men jag ville iallafall visa er alla hur cool min catsuit är när man rullar upp ärmarna lite. Jag önskar dock att den var rutig. Då hade jag kännt mig mer hemma på cruisingen imorgon bland de andra raggarna.

XOXO Ragge

Svartingar.



Alexander fick för länge sedan en porslinsprydnad föreställande en liten pojk som ploppar upp ur en blomma av M´s moster.

Igår deklarerade han att denne pojk numer är en svarting. Vad nu det innebär.

måndag 26 juli 2010

Byx-provning.







Eh ja, någon gillar att spexa iallafall ;)

En ny dag...



... och en ny bordsdekoration.

Barnkalas.

Bilderna här nedan är tagna av Alexander och jag har inget ansvar över vad som fastnat på bild ;)



Kalasets huvudperson.



Jaaaa, suck, vi hade iallafall saft på bordet.



Kramkalas.



Alexander fick Botox i läpparna av oss i femårspresent.



Framtida pose till bröllopsfotot?



Nej, inget Botox i tungan, du får vänta och se vad tomten kommer med. Nån hejd får det vara på spektaklet.



Partynissar som ser ut att ha tappat partyandan.

Trots att kidsen inte såg ut att ha dragit på sig partykostymen på bilderna hade de då riktigt roligt.

Konstaterade också att även denna familj måste ha 165 bilar. Minst! ;) För Alexander lyckades begrava deras soffa med bilar, så detta känns bra att veta att det finns fler med som lider av samma överkonsumtion av bilar ;)

Men det var väl som vanligt på barnkalas, de låter högt, illa och alltför länge ;) När kalaset började lida mot sitt slut och första tjejen gick hem, segade de andra av lite grann och det blev relativt tyst. Då hörde man den efterlängtade "efter-kalaset-tystnaden" när man åter igen kan höra sina egna tankar ;)

Men de hade väldigt roligt iallafall, och det är väl huvudsaken det :)

Just ja, som jag berättade i förrgår om sväris, så sa jag ju att det inte skulle ta lång tid innan det var dags igen. Nu tog det bara ett dygn ganska så exakt på minuten.

När Alexander kom hem från sin vistelse hos henne var Oscar vaken även denna gång. Så hon var kvar och gosade lite med honom. Och vad fick vi höra då då?

- Är du en ren fin bäbis idag? Är du en ren fin bäbis idag? Jaaa, idag var du ren och fin! Inget blöt och full i kräks. Idag var du en fin bebis.

Sedan spydde han ner henne. Jag gick och diskade.

Morgonmys.



Man kan ju undra varför Alexander ville ha frukost av mig när han bevisligen kan gräva fram den själv?

söndag 25 juli 2010

Klar med byxorna.



Blev klar med Alexander byxor nu på kvällen, efter ett mindre missöde med midjan. Det där ögonmåttet är inte att lita på, och ungen var visst smalare i midjan än jag trodde.
Och så vart de lite långa i benen också. Men det är inte bara i detta fallet ögonmåttet sviker mig.



När jag var på Rusta härom dagen köpte jag en matta jag tänkte ha under köksbordet, gjorde tummen upp åt mig själv där på Rusta och tyckte att jag var skitbra och tänkte Perfekt!

Ända tills jag kom hem...

Men va fan, den är snart sönderklöst eller nerspydd eller förbrukad på annat sätt snart endå. Saker här brukar ha en förmåga att bli förbrukade snabbt.

(Obs! Viktigt att notera i detta fall är att det är INTE damm som tjoffat upp från golvet utan det är orber. Och detta är inte lönt att argumentera! :P)

Gästbloggare.



Ragge har varit så upptagen på sistonde med att sabba sitt operationssår, så han har inte haft tid att börja blogga själv, så han gör ett gästspel här.

Hur som helst så ville han visa upp sin nya catsuit han rotade fram ur förrådet idag. Riktigt vintage med andra ord.



Kjell:

- A men gud é rén ny eller?!



Kerstin:

- Asså den é fan snygg asså! Verkligen asså!

Regn, regn, regn...



... fy så trist det är.

Dessutom så ska vi på kalas hos granntjejen på dagis idag. Tanken var att det skulle vara fint väder så vi kunde vara ute. Nu måste det minsann ha blivit något fel på beställningen tror jag bestämt.

lördag 24 juli 2010

Fredagsfest!



Festen är i full gång och grannarna klagar för full hals!

Okej, inte på riktigt då, men man kan väl få drömma? Lite grann iallafall?

fredag 23 juli 2010

Ica vet vad kvinnan...



... vill ha. Tack gode Gud (!) att Ica Maxi kan guida mig vid tidningsstället, för annars hade jag inte haft en aning om vad jag letade efter. Fast det ser nog säkert lika dant ut på andra ställen i landet?

Hur som helst så var jag på Ica idag och letade efter en sån där sytidning för jag skulle se om de hade vad jag letade efter.

Men så när jag halvligger där på golvet och rotar runt bland tidningar, ser jag till min förvåning att det står en skylt "För kvinnor" där jag sitter.

Utöver sytidningarna så är även tidningar med scrapbooking, heminredning, trädgård, korsord, matlagning, sticka/virka och div fitness där man ska hålla sig snygg för mannen med fasta skinkor och trång fi**a, ägnat åt kvinnor.

Av ren nyfikenhet gick jag för att se vilka tidningar som fanns "För mannen". Utöver dessa tidningar med nakna brudar som män läser enbart för att "det är så många bra reportage i dem", fanns det tex, Musiktidningar, Illustrerad vetenskap mfl, jakt/fiske, mm. Männen har till och med ensamrätt på en tidning som heter "Sweden Rock". Gillar inte kvinnor hårdrock?

Så när jag stog där och tittade avundsjukt på vad som männen lagt beslag på, började jag fundera på vad Ica´s tidningsställ säger om mig, med tanke på att det mesta jag läser hör hemma i herrhörnan? Är jag inte kvinnlig nog som faktiskt kan tycka vetenskap kan vara intressant när andan faller på? Ja, de där tidningarna "med så många bra reportage" går visserligen bort ;)

Men endå, jag blev så jävla irriterad. Är musik inget för mig, och ska alla de pyssliga männen behöva skämmas när de snabbt smyger ner en virk-tidning från kvinnohörnan i sin kundkorg? (Ja, de finns faktiskt. I massor)

Behovet av att få vara...



... kreativ slog till här om dagen.

Idag kom tyget. Nu fattas bara ett mönster.

Så stolt! :)



Idag på förmiddagen kom Alexander och visade mig att han har skrivit ett ord helt på egen hand.

Helt utan minsta hjälp med att fråga om bokstäverna.

Och så blev hans första ord "Volvo" av alla jäkla ord (!!).

Själv hade man ju hoppats på att det skulle bli "Mamma".

Any day now...



"En laptop och en kaffe latte tack!"

Eftersom Ragge inte kan låta bli sitt sår numer, satte jag på honom en kroppsstrumpa igår, fast upp och ner, så den sitter på ryggen och inte på magen som det är tänkt, för jag har ingen lust att lappa ihop honom en tredje gång.

Eftersom han då tycker han är så snygg i sin nya kostym, vill han då inte vara sämre än sin landsman och blivande bloggkollega Naken (http://nakensdagbok.blogg.se), tänker han också starta en blogg, en modeblogg.

Vilken dag som helst nu.

torsdag 22 juli 2010

Jag kan för allt...



... inte i världen tro, att den som skapade detta bord, hade för avsikt att lådan skulle användas som skitlåda.

Kolla mamma!


Oh no!

Alexander ropade på mig:

- Kom mamma! kolla!

Går in till honom och ser att geggamojan är utspridd likt pesten över hela vardagsrumsbordet. Hinner inte säga något innan han tittar på mig och ler, och säger:

- Känn, den är jätteskön att ta på!

Geggamoja á la...



... vatten och molekylerad reklam?

Ibland sker det saker bakom ryggen man upptäcker när det är försent helt enkelt.

Man tager vad man haver.



Vem behöver Glade doftspray när M smörjer våra gnissliga dörrar med cocosdoftande sololja?

Finfrukost.



13:45 serveras finfrukost här på Slottet.

onsdag 21 juli 2010

Sista grejen på plats.



Medans brödet jäste och gräddades tog jag mig i kragen och torkade av skåpen och satte på de nya knopparna jag fick hem idag.

Ser ju att det skulle behövas lite nyare färg vid skåpen och lådorna, men så ambitiös orkar jag inte vara idag. Eller kan det fungera att dutta med Tippex? ;)

Inte heller kunde jag finna ambitionen till att peta bort de blå vattenfärgs prickarna som satt där som berg.

Vi kan ta det en annan dag. Mañana är ett bra ord. Den som spar han har.

Men nu är det äntligen äntligen klart i köket efter alla dessa månader :)

Det är extra roligt att diska...



... när disken blitt anfallen av förrymda vattenfärger.