måndag 29 november 2010

Du är lika omtyckt som en finne inuti näsan.


Denna rara lilla gobit kanske oturligt nog hamnar under flyttlastbilen...

Av alla hemska leksaker jag har köpt åt Alexander så tar denna motorcykel priset. Jag hatar den.

För det första så är den gjord för att ha en åldersgräns på max 2 år. Alltså är den väldigt liten. Men ändå så ska det envisas med att fara runt som ett jehu på ett fordon som är på tok för litet så man släpar knäna i golvet.

När vi får besök av andra barn i samma storlek så är det alltid bråk om just denna. Att de är för stora för den verkar inte vara något hinder. Inte heller att det är en "bebisleksak".

Det har hänt tusentals vurp-olyckor med den. Jag tror att det beror på att bakhjulen inte sitter tillräckligt brett isär.

Och så kan man smälla som fan i golvet med den. Och så kan man köra på katter och mammors hälsenor med den. Eller väcka en lillebror som sover.

söndag 28 november 2010

När det gått för långt.

Jag hade världens panik när jag låg och sov som skönast i morse. Jag drömde att jag gick in i det där sovrummet som vi har målat klart och skulle göra något, och ser till min fasa att all färg på väggen börjat flagna, och såg ut som fiskfjäll överallt.

Jag fick världens panik och började klättra runt bland kartongerna där för att räkna vårderna och se om tapeterna vi köpt till andra sovrummet skulle räcka in dit. Eftersom jag ska säga upp lägenheten imorgon (på riktigt också) så var det super panik att dölja all fiskfjäll på väggen.

Jag fick världens ångest och panik och gick in till sovrummet och mer eller mindre misshandlade M för att han skulle vakna fort som fan för att detta måste ju fixas nu omgående.

Jag vet inte vad som hände sedan för jag vaknade av att Alexander kom in till mig och var hungrig och ville ha datorn upplåst. Kanske lika bra det, för vem vet vad som hade hänt sedan i drömmen? ;D

Möjligt att detta kunde vara något undermedvetet också, med tanke på att hyresvärden inte har målat en endaste ynkaste liten list på åratal, så det finns en massa fiskfjäll lite här och var i lägenheten på riktigt också. Som balkongdörren till exempel. Den törs man inte ta i. Man kan tro att den ska trilla av då.

Är det någon som kan bjuda på en avkopplande weekend på ett spa i närheten?

lördag 27 november 2010

Testpilot Semper del 2.



Jag hämtade hem de övriga två Småfolks produkterna på vägen hem från Donken, och nu fick Oscar prova på att smaka den där Squeezy drycken/mellanmålet.

Han var faktiskt helt helt galen i den, och jag tror han njöt av varendaste klunk. Fast jag hällde upp den i en flaska då han är för liten för att dricka ur förpackningen. Men den var lite seg / tjock, så jag fick lov att "banka" ner den i pipen i flaskan då den inte rann av sig själv. Och då försökte han hugga efter flaskan, för den fick jag minsann inte ta.

M konstaterade att det var säkert fullt med socker i den, annars hade väl inte Oscar varit så förtjust i den. Men se tänk, åtminstånde ett av våra barn har inte blivit socker-fördärvade, och denne lille herre verkade ju som sagt tycka att helt osockrat verkligen föll i smaken.

Så denna produkt kommer troligen att följa med hem fler gånger.

Vi valde faktiskt till äpplen...



Jag lovade (eller mutade?) Alexander att vi skulle gå till donken idag, eftersom att vi har varit så nedrans tråkiga och bara städat och tapetserat och sådant trök i flera dagar så det kändes som att vi inte har haft tid att göra något roligt med barnen på flera dagar.



Efter tre strips var han mätt och var istället ivrig på att få lite make-up och en ballong. Efter McDonalds blev han hämtad och hemkörd till farmor/sväris där han bestämde att han skulle sova kvar tidigare i morse.

fredag 26 november 2010

Göra om och göra rätt.



Riktigt modig har jag varit idag som tog reda på fiskliken helt på egen hand. Sedan var jag ner till djuraffären och köpte två nya guppysar och plockade ihop akvariet på nytt, efter att jag hade räddat de som fanns kvar och fortfarande hade en gnutta hopp.

Som tur var blev inte Alexander alltför ledsen. Snarare var han väl lite imponerat att de kunde flyta lodrätt istället för vågrätt så som levande fiskar gör.

Testpilot Semper del 1.





Alexander har klämt lite på Småfolks sortiment, så han blev glad när jag blev utvald som testpilot av tre av dessa produkter.

Jag hittade endast på djurkexen när jag var på Willy´s, så den blev först ut i test.

Men betyget är nog inte vad Semper vill höra. Han smakade på ett kex, sa genast "Blä, den smakar äckligt!" och drack sedan ett stort glas vatten för att skölja bort smaken.

Jag var tvungen att smaka på ett själv, och jag är faktiskt benägen att hålla med i Alexanders omdöme. En tugga på en kartongbit hade varit mer smakfullt och saftig. Tyckte dessa var så otroligt torra och hade en konstig eftersmak.

Så dessa ger vi nog bort och denna produkt kommer inte att sättas upp på inköpslistan.

Middagen är livets gåta?

Jag var och handlade lite på kvällen, då jag varit så präktig att jag satte igång att skriva en vecko-matsedel.

För jag har tröttnat på vår dagliga dialog:

- Vad ska vi äta till middag?

- Javenne. Säg du?

- Ja men javenne heller. Säg du?

- Makaroner och bacon då?

- NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, det har vi ju ätit hela veckan!

- Ja men vad ska vi äta då?

- Kyckling och liiiiiis då?

- NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, det har vi ju ätit hela veckan!

Så slutar det med bacon eller kyckling endå.



Dessvärre sträckte sig fantasin till endast tre veckodagar.

Hur stor är sannoLIKheten?

Jag brukar ju dela med mig av mina/våra missöden i bilder, men i detta inlägg avstår jag, och ni kommer nog att förstå varför.

Karin, mamman till tjejerna på dagis ringde nu på morgonen och frågade om vi ville ha en sådan där mal som käkar alger eller vad de nu gör till vårt akvarium.

Dottern hade tydligen gjort en klassiker igår. Fått tag på fiskmaten och tömt hela burken i akvariet. Så de trodde att de skulle få städa hela deras jättestora akvarium idag som har en massa fiskar inneboendes.

Men istället så hade alla fiskar tvärdött under natten. Och hon har precis som jag, fobi för döda (och levade iof) fiskar, så hon hade kastat en filt över akvariet efter att ha plockat ut den där överlevande malen.

Så jag sa att Alexanders akvarium är så litet så det få inte plats fler innevånare där. Dessutom så måste vi ju göra oss av med alla dessa yngel hans fiskar har fått.

Så vi tänkte att då kanske de kunde ta några av våra yngel istället då. Så jag traskar in till Alexanders rum, där fiskarna står kvar, och vad fan är det jag ser?! Ett flytande fisklik. Två flytande fisklik. Tre... De har tvärdött här också över natten. Jag antar att de har blivit någon förgiftning i vattnet.

Eftersom jag tycker döda fiskar är bland det vidrigaste som finns får M plocka ur dem idag, och så får vi se om det finns något levande yngel kvar. Men jag vette tusan vart jag ska göra av dem någonstans. Hela akvariet lär ju vara en gifthärd vid det här laget.

Vi skulle ha köpt en hamster istället.

Något slags nytt rekord eller så?

Kl 17:58: Jag står på Rusta och betalar mina saker.

Kl 18:17: Jag hoppar på bussen hem.

Kl 18:25: Jag kommer hem, byter om, kikar datorn lite snabbt.

Kl 18:32: Jag ska ta mig lite pepparkaks-fika.



WTF liksom, helt slut!?!?

torsdag 25 november 2010

ÖoB behöver gå en kurs i kundservice

För kanske två-tre veckor sedan tog min kattsand slut, och jag använder en speciell sort som grannen också använder, så jag lånade en låda av henne och lovade att köpa igen den till henne efter ett par dagar, hon behövde ha den då hennes sand också var slut nästan.

Så på söndagen samma vecka åkte jag ut till ÖB här i Falun och skulle handla. Då fanns det bara en kartong kvar i hyllan, och den var det ett stort hål i så den köpte jag aldrig. De hade absolut inga fler kvar.

Men på måndag eller tisdag nästkommande vecka skulle de få in mer. Fixade skjuts på torsdagen eller fredagen, kommer inte ihåg, för att ladda upp förrådet då. Grannen fick ju också mindre och mindre sand i sin låda.

Så glad i hågen kör jag fram min kundvagn för att se att det är... TOMT! på hyllan. Efter att ha jagat runt personalen i den personalfria butiken fick jag tag på en personal som meddelade att om det inte fanns i hyllan så var det slut. För de hade på hedersord tagit ut alla varor från lagret inför helgen. Och de hade ingen aaaaaning om när de skulle få hem mer.

Butter åkte jag hem igen, meddelade grannen att hon får vara utan sand ett tag till. Sedan satte jag mig och luktade på min äckellåda som innehöll skitsand som stinker apa så man dör.

Så blev det måndag och jag ringde till ÖB:

- Hej, jag tänkte höra om ni har fått in den där kattsanden som heter Kitty champion?

- Aaaa, vänta ska jag kolla. Lalalala, näää, det är tomt i hyllan.

- Och ni har inget på lagret?

- Vänta.... Nä det finns inget.

- Och du vet inte när ni får hem den?

- Nä.

Så blev det tisdag:

- Hej, jag tänkte höra om ni har fått in den där kattsanden som heter Kitty champion?

- Aaaa, vänta ska jag kolla. Lalalala, aaaa, det står en påse här på 800 gram som heter Kitty, är det den?

- Nej, den jag ska ha är på 10 kg eller liter, minns inte vilket av dem.

- Men någon sådan har vi inte, vi har bara den på 800 gr med fisksmak.

- Men det är KATTSAND jag ska ha.

- Jaha, nä det är tomt i hyllan.

- Och ni har inget på lagret?

- Vänta.... Nä det finns inget.

- Och du vet inte när ni får hem den?

- Nä.

Och så blev det onsdag:

- Hej, jag tänkte höra om ni har fått in den där kattsanden som heter Kitty champion?

- Aaaa, vänta ska jag kolla. Lalalala, näää, det är tomt i hyllan.

- Och ni har inget på lagret?

- Vänta.... Nä det finns inget.

- Och du vet inte när ni får hem den?

- Nä. Men jag kan koppla dig till hon som är inköpsansvarig.

Inköpsansvarig:

- jodå, vi har en halv pall på lagret, så det finns massor.

-----------------

Alltså har dom haft den där jävla kattsanden hemma troligen hela veckan, för inte tror jag de säljer en halv pall på två timmar. De hade kanske den där redan förra veckan när jag var dit, men de orkade inte ens gå in på lagret och kolla.

Och naturligtvis hade jag ingen skjuts igår, så det blev en tvåtimmars promenad ut till ÖB i snöstorm, och det var fan i mig ingen fröjd att släpa hem 40 kg kattsand i snömodden ;)

Men jag står heller inte ut med den där unkna äckelsanden, så det var nog värt denna möda.

Bra start på dagen.

Idag började dagen bra. Klockan är nu 7 på morgonen, och jag är vaken och hyffsat pigg trots att jag somnade mitt i natta.

Jag önskade mig M´s hemmagjorda mumsiga pizza till kvällsmat igår, och nu äter jag resterna till frukost.

Men det bästa är Oscar har sovit hela natten. Alltså HELA natten. Och han sover än. Han vaknade inte ens av våra klockor :) Fruktansvärt underbart att få sova en hel natt :)

onsdag 24 november 2010

Kvällsmys och magsår.

Sitter med mitt morgonkaffe och ser snön yra runt där ute. Det tar emot att veta att snart ska jag också stå där ute med denna snö som ska yra in i mitt ansikte istället.

Har varit lite bloggtorka då jag egentligen bara har städa och städat som vanligt. Alexaders rum blev då helt urstädat och klart igår, så nu har vi börjar bära in sakerna dit, så vi får lite space att leva på.

Sedan så har vi ju nu då resten av lägenheten att ta reda på. Fan vad jag kommer älska den diskmaskningen som finns i huset.



Du får en hundring om du diskar? Nähe, inte inresserad....?

Tyckte så himla synd om Alexander som har haft ap-tråkigt i flera dagar och det känns som att vi typ inte har "tid" med honom. I och för sig så är man hemma och är sjuk kan man ju inte åka iväg någonstans, så då blir man ju begränsad inom de fyra väggarna. Men igår kväll när jag var iväg och handlade så köpte jag lite glass, och så hade jag och Alexander lite "nattparty" som han kallade det för, dvs käkade glass i hans säng och kollade på Blixten McQueen filmen och hade lite mys bara.

Tror nog att jag håller på att dra på mig ett magsår också. Blir så jäkla stressad över hur vi ska hinna med allt bara. Och att vi bor i en jävla skithåla. Blir "psykiskt illamående" av att ha massa disk och stora tussar med djurhår överallt. och barnen samarbetar inte direkt med oss ;)

Hade så himla ont i magen igår, och när barnen somnade, även Oscar somnade i skaplig tid, satte jag mig ner och bara tog det lugnt. Efter en stund så försvann det där magonda, men när M ropade på mig så kände jag hur det högg till i magen direkt.

Jag kände bara att jag jag vill inte bli ombedd om något alls, oavsett om det är för att någon har varit och köpt en chokladkaka till mig eller en mindre människovariant som ska kalla mig för "jävla skitmamma" för att vi inte äter glass till frukost.

Nepp, nu blir det nog att byta outfit och stoppa ut den där näsan utanför dörren. Gud vad skönt det blir när jag bara kan öppna dörren och släppa ut henne på gården på morgonen. Kan hon strosa runt där i linan. Hon är ju helt galen i snö så hon skulle säkert kunna sitta där ute hela dagen om hon så fick.

måndag 22 november 2010

En liten bit på väg.

Trots den mindre trevliga fadäsen med magsjuka lyckades jag klafsa upp tapeterna på Alexanders rum, så nu är väggarna helt klara. Hoppas på att bli klar med den resterande städningen imorgon så vi kan skyffla in kartongerna där. Jag har tröttnat på att behöva hoppa höjdhopp varenda gång jag ska in i köket.

Före:



Efter:



Fast det känns ganska tråkigt att lägga ner allt detta arbete för någon annans skull faktiskt. Hade ju gärna tagit del av det själv om jag säger så ;)

Har Oscar på andra armen då han vägrar sova. Ganska jobbigt faktiskt att när Alexander somnar så vaknar Oscar och håller låda. Det blir aldrig lugnt på kvällarna och man får ingen tid till att varva ner.

Borde väcka Alexander och peta i honom lite alvedon också. Stackars liten, helt utslagen och ynklig är han.

Sjukstuga

Jahapp, då ligger Alexander i feber och magsjuka. Blääk!

Morgon-chic



Igår morse när jag vaknade såg Alexander ut såhär som bilden visar. Jag frågade vad han hade gjort, och fick till svar "i natt var jag upp och stämplade mig själv i ansiktet för jag ville se ut som en liten dam"

Jag önskar att jag kommit på idén själv. Man vill ju se chic ut när man vaknar liksom.

söndag 21 november 2010

Poppis i blogg-världen.



Jag har förstått det som att det är väldigt populärt att visa heminredningsbilder i sin blogg.

Men är det för att ge andra inspiration eller enbart göra andra lite avundsjuka? Lite sådär som man höll på när man var liten "nananananaaaa, jag har finare badrum än däää-äj!"

Hur som haver så är detta inlägg genuint menat som inspiration, för dig som inte orkar städa men samtidigt känner en gnagade jävul på axeln som säger att du borde faktiskt städa endå.

Så sätt dig i soffan istället och mys tillsammans med en bra tv-serie, och säg "fuck städning, de finns de som har det värre hemma!"

Överlycklig unge!



Idag tömde vi Alexanders rum helt på det sista, och han får numer bo i vardagsrummet tills vi flyttar.

Han är helt jävla överlycklig att han vart parkerad framför tv:n. Eftersom han ska sova på ett nytt ställe och det är lite ovant lovade jag att han får ha tv:n på och somna till den. Men det skulle jag ju aldrig ha gjort.

Uppenbarligen är han inte lik sin mor, som slocknar direkt framför tv:n. Igår kväll somnade jag sittandes i fåtöljen. Han? Jodå, han ligger väl och har det hur gött som helst framför disney-kanalen.

Dagens frisyr.


Troligen blir morgondagens lika tillpiffad.

Fler sätt att källsortera på.



Det gäller att värma om miljön.

lördag 20 november 2010

Inte så fröjdefullt.


Sitter och avnjuter en kopp fröjdefullt julkaffe från Ica. Men inte fasiken känner jag minsta tillstymmelse till julstämning direkt.

Hela dagen har jag slavat inne i Alexanders rum, men det går då framåt iallafall. Saken är väl mer den att alla hans prylar står lite här och var i övriga lägenheten just nu tills jag blir klar. Men det ser förjäkligt ut.

Vågar knappt säga upp lägenheten, för kommer det hit folk på visning kommer de ju att soc-anmäla oss. Men men, om ett par dagar ska det väl vara klart, och då kan alla kartonger börjas skyfflas in på hans rum. Och som den tattar-familj vi ser ut att vara just nu får Alexander flytta in i vardagsrummet.

Annars har det väl egentligen inte hänt något speciellt alls. Skulle väl kunna skriva lite om vad jag har skurat idag i och för sig, dock tror jag inte det finns så stort läsvärde av det faktiskt ;)

Har målarfärg i både ansikte och hår, dessutom så är håret kryddat med lite slipdamm så det ser helt mjälligt ut. Så av förklarliga skäl fick M sköta alla ärenden idag som var tvunget att ske utanför dörren.

Dock är mitt fröjdefulla julkaffe numer kallt, för Oscar har, i vanlig ordning, inte varit en sådan fröjdefull bebis och somnat i godkänd fröjdefull kvällstid.

fredag 19 november 2010

Full rulle.

Sitter vid datorn och tar mig en liten paus. Har varit full rulle nästan hela dagen.

I morse kom Zara och lämnade av Oliver en stund medans hon drog iväg på en helkropps massage (inte ett dugg avundsjuk) och pojkarna roade sig kungligt.

Fixade i dem lite lunch och när Zara kom tillbaka drog vi upp till Rusta. Köpte lite färg och tapet så vi kan trolla bort alla krumelutter och kletiga handavtryck ifrån väggarna på Alexanders rum.

Pojkarna betedde sig som små galningar där inne och gick och sjöng massa pinsamma saker, rev i grejor, sprang runt och levde allmän rövare trots upprepade tillsägelser. Jag och Zara konstaterade att vi kunde inte förstå varför vi hela tiden upprepar detta misstag genom att släpa med dessa tu till en massa olika affärer.

För det måste nog vara ca 2 år sedan nu, då hade vi pojkarna med oss till City Gross, och de klättrade och sprang banne mig överallt. De satt till och med inne i mjölkdisken. Efter att vi hade gormat oss hesa på dem och svettiga tagit oss ut ur butiken lovade vi oss själva att detta gör vi då aldrig om igen. Konstigt nog så glöms det oftast bort när shopping står på tapeten.

Så när vi åkte hem från Rusta blev det bestämt att Alexander skulle med Oliver hem en stund, så jag satte igång att måla på hans rum. Och när han skulle komma hem fick jag istället ett telefonsamtal som meddelade att han skulle inte alls komma hem, han skulle minsann sova kvar, så helt plötsligt blev vi barnlediga. Eller 50% iallafall.

Så jag och M firade att det var fredag med ett gäng cheesburgare från donken och nu ska jag försöka måla klart det sista, sedan måste jag nog krypa i säng. Tyvärr blir det ingen sovmorgon då soptippen står på agendan. Inte för att jag behöver följa med, men väckt blir jag ju endå.

torsdag 18 november 2010

Korkat?

I dagens lokalblaska gråter en man ut då han har beställt fjärrvärme för länge sedan. Och redan då kastat ut sin befintliga värmekälla. Men nu vart det en massa problem på vägen och han fick aldrig någon fjärrvärme.

Inte heller har han sin dåvarande uppvärmning kvar, så nu vart det visst lite kallt i huset.

Beklagligt för familjen förstås, det kan inte vara kul att bo i kyla. Men jag kan heller inte förstå varför man kastar ut sin värmekälla när man inte har klartecken på att den nya är på ingång.

Det är ju ungefär lika korkat som att tro att Oscar ska sova hela nätterna. Eller lika korkat som att tro att Alexander städar sitt rum frivilligt. Eller lika korkat som att tro att kommunen bjussar på snöröjning. Eller...

Sopsorterings-ministern.

Min bror kläcker många idéer. En del kanske lite bättre, andra kanske lite sämre enligt vissa.

Men både han och jag hatar att sopsortera, speciellt den äckliga, kletiga, stinkande komposten, som alltid läcker igenom de dåliga papperspåsarna.

Men medans jag har kämpat på och sorterat mina toarullar och päron, har min bror istället haft sin tankeverksamhet inställd på att hitta en lösning för att slippa.

Hans idé var ju bra förvisso, men jag tror jag väljer mitt sätt endå. Dessutom vet jag inte hur jag skulle förklara mig när det blir stopp i rören.



Beväpnad med en diskborste mosar man sönder matresterna och spolar ner dem i diskhon. Sorterat och klart bah.

onsdag 17 november 2010

Svärmor har humor.



Sväris kom upp med lite papper nu på morgonen när hon hämtade Alexander, och såg vårt lilla kartongberg.

Så då säger hon "men, kan du inte få ner dessa i förrådet?".

Eeeeh...hehe...hehe...ehum...hehe...näe.

Som jag har sagt är vi hamstrar. Och faktum är, att det är lika fullt i förrådet som det skulle bli i min handväska om jag stoppade ner alla dessa kartonger i den.




Note to my self: kom för guds skull ihåg att ta bort allt skräp från den missbrukande våldsamma grannens förråd vi har stulit. Det kan lätt uppstå en jobbig situation annars.

tisdag 16 november 2010

Vill du möta dig själv i trafiken?

Ja, så sa de på tv-reklamen idag. Jodå, jag tror nog att jag törs möta mig själv. Men jag vill däremot inte möta kanske dig eller kanske dig.



Denna bild visar hur man ska köra i en rondell. Eller förlåt, cirkulationsplats menar jag ju, om man ska svänga vänster.

Men tyvärr är verkligheten en annan. Iallafall i den rondell som ligger vid Regementet/Surbrunnsvägen i Falun.



För där anser 8 av 10 förare att de kan göra lite som de vill. Jag vet inte varför man är så nonchalant eller bara dum i huvudet som anser att de får hitta på lite egna regler beroende på humör?

Men de kör tvärs över, korsar mötandes körfält och sedan över på sin sida.

Fast å andra sidan, är man så nonchalant att man inte ens ids hålla sig på sin egen sida, och utsätta andra för fara, då är man nog bara dum i huvudet.

Fast vad vet jag? Jag är ju inte innehavare av ett körkort ens. Men en sak vet jag iallafall. Att eftersom typ varenda JÄVEL tycker att det är lite hipp som happ med trafikreglerna just där, så håller ni på att meja ner mig varenda dag jag passerar där!

Därför har jag kommit på en lösning på problemet.



Förutom svindyra böter bör de tvingas köra runt med en stor skylt uppe på taket som varnar för deras brist på intelligens.

Utan lunch?

Jag håller i skrivande stund på att göra gräddstuvad pyttipanna till lunch. Alexander blev jättearg för helt plötsligt är det "jävligt äckligt" och han hatar det och ville inte alls äta.

Han körde med utpressning att om han inte fick korv med bröd till lunch skulle han inte vara min kompis. Men eftersom han får äta det som serveras fick jag ett par byxor kastade i huvudet.

Så just nu sitter han inskickad på sitt rum med data/tv-förbud idag. Är så jävla trött på den där fjortis-attityden.

måndag 15 november 2010

Gratis Bio.



Jag är medlem inne på Gratis Bio, och nu var det ett tag sedan jag loggade in. Så jag körde en poäng-rajd idag och hittade bland annat ett bingospel som gav många poäng. Men förutom det så vann jag 200 kr, och har dessutom ett presentkort att lösa ut.

Funderar på om jag ska välja biobiljetter. Jag och M har ju inte varit ut på något tillsammans sedan Oscar föddes, och det hade ju varit roligt att hitta på något utan barn också ;)

Vill du bli medlem själv så är det bara att klicka HÄR!

Nödvändiga saker man hittar när man flyttar del 2



Jag rensade ur sopskåpet, och förutom två påsar skräp hittade jag lite gamla russin.

Jag undrar lite hur jag tänkte där egentligen, att låta gamla russin stå och mysa inne i skåpet?

Kan de ha hamnat där när jag vart arbetslös för flera år sedan? Eller var det framtida frukost åt Alexander när finaskrisen började göra sig synlig?

Jaja, nu har jag iallafall bjudsnasket till nyårsfesten fixad.

Dagens tips.





Dagens tips till dig som är kattägare och funderar på att köpa produkten på bild, vill jag utfärda en varning.

Jag fick denna av en vän, och gav mina katter några stycken, de fick kanske fem st var. Sedan brakade helvetet lös.

De fick rännskita och höll på att spy ihjäl sig, allihop dessutom. Det var fan inte mumma att rensa lådan på neonrosa diarreer, eller torka upp neonrosa spyor.

Dessutom så blev det stora neonrosa fläckar på alla mattorna som de spydde på, och dessa gick inte att får bort i maskinen trots upprepade tvättningar, så hej hej sophus.

Bara så´ru vet.

Dagens utmaning.



Skrotskåpet. Efter fem års inskyfflande utan en tillstymmelse av utrensning, är det mycket troligt att det bjuds på en del smått och gott där inne.

söndag 14 november 2010

Jo, men alltså...



... jag orkar faktiskt inte bry mig. Vi ska ju ändå flytta. Det ser ut som skit här endå. Å vi får knappt plats att sitta där och äta iallafall. Och så om några veckor ska bordet iallafall packas ihop.

Och några veckor hit eller dit går fort. Iallafall om man räknar i barnbidrag och löner.

Julen - krediternas högtid?

Satt och kollade lite på tv igår. I varenda reklampaus matades jag med:

"köp en soffa till jul - betala om ett halvår", "köp en tv till jul - betala om ett halvår", "köp en lyxig säng till jul - betala om ett halvår", "köp ett privatjet till jul - betala om ett halvår", "köp en ny njure till jul - betala om ett halvår".

Kan man köpa en behandling för stress och ångest också och betala om ett halvår? ;D

Fars dag.



Vi skulle fira M lite idag eftersom det är pappornas dag idag. Jag hade slagit på stort med ena riktiga sockerbomber i plastförpackning.

Vi mumsade glatt i oss en bit var, sedan kommer M och gnäller att det var på tok för mycket socker i prinsess-rullen.

Jag trodde han var härdad, med tanke på att han har i typ 1 dl (!!) socker i varje kopp kaffe han dricker. Där kan man ju liksom diskutera om det är sött eller om det är sött. Urk!

Spegel spegel på väggen där...

... säg mig vem som sunkigast i världen är!

Svaret är ju givet, för just nu är det jag som sitter här och är en äckelpotta.

Jag tänker faktiskt inte dela med mig av en "dagens outfit"-bild även fast jag vet att det är väldigt populärt i bloggvärlden, men vad fan, lite värdighet måste jag väl få ha kvar!

Men om vi säger såhär: jag har ett par skitiga träningsbrallor på mig, en tröja med spyfläckar på. Gårdagens mascara sitter utkletad i ansiktet och håret är så flottigt att man kan tro jag doppat huvudet i olja. Och till sist så ser det ut som att jag inte har ägt en tandborste sedan 2006.

Men men, det ska det bli ändring på nu. Ska snygga till mig lite och hoppa i en ny "dagens outfit". Sedan ska jag ta grannens cykel utan bromsar och införskaffa lite kattsand.

lördag 13 november 2010

Jag har inte haft det lika...


... bra som disktrasan idag. Alexander for hem till farmor/sväris och bestämde sig för att sova kvar, och Oscar har sovit typ hela dagen (så därför är han vaken nu 22:30) så jag har stått till arbetsmarknadens förfogande och packat lite skit.

M kom och muttrade "Meh, måste du börja packa NU? Det ser ju så otrevligt ut!". Nähä, ser det otrevligt ut när man flyttar? Dessutom så har jag bara packat ner skit som vi inte har använt de senaste två åren, so what´s the big deal liksom? Det är ju inte direkt så att han tvingas äta på papp-tallrikar i en och en halv månad.

Ibland så tror jag inte han riktigt förstår exakt HUR mycket jobb det är. Sedan där emellan ska man vara förälder, sköta hem, tvätt, disk, handla blaha blaha blaha. Let´s face it liksom, vi är hamstrar.

Och jag vill liksom inte stå där och panik packa kvällen innan flyttgubbarna kommer och inse att det fattas 143 st banan-kartonger. Och packa i plastpåsar gör jag då inte.

För det gjorde M när vi flyttade ihop. Höll fan på att bryta ihop över hur det var packat. Ett exempel var väl att de hade tagit en lång smal näst intill platt kartong och knölat (inte vikt, utan knölat) ner två täcken. Den platta kartongen blev ju rund som en boll och gick inte att bära.

Eller typ sådana där lexikon och uppslagsverk som var packade i plastpåsar. Böckerna är tunga och har vassa kanter. Behöver jag ens säga att hundra påsar sprack och man fick plocka lexikon i hela trapphuset som åkte pulka ner för trapporna?

Eller bara en massa skrot, så som nyckelringar och datasladdar och annat tungt i en jättetunn papp-kartong. Wiiehoo vad kul det är när botten spricker på kartongen och det ligger skruvar och gem och... överallt.

Och nu sitter jag här och är mör i kroppen och har slut på värktabletter, så jag tröstar mig med en kopp kaffe istället. Snart ska det tas en tur ut i sophuset och hunden ska få sista kvällspromenaden och sedan hoppas jag att Oscar också somnar snart för jag är trött.

Dock ser det ganska så utsiktslöst ut på den fronten, för jag hör hur han ligger i sovrummet och är på jävligt bra humör.

/ Chiquita

Nödvändiga saker man hittar när man flyttar del 1


Jag rensade ur skåpen ovanför kylen och frysen. Jag hittade bland annat ett gäng oanvända kina-pinnar, 6 batterier, ett påskägg och ett gäng gamla mjölkkartonger och en Absolut vodka flaska. Och jag dricker inte ens sprit.

Den som spar han har. Men vet aldrig när man kan behöva det.

Vart hitta roliga bloggar?

Behöver rensa och fylla på min blogg-lista. En del skriver så sällan och andra har jag tappat intresset för.

Vilka rekommenderar du?

Lugn lördag.



Mitt bland all disk ligger det minsann en slemmig disktrasa och gottar sig. Arbetslös och pillar sig i naveln.

Somliga har det bra dom.

Problemet med att hänga...

... med i dagens nymodigheter. Det är lite svårt att packa porslin med en nät-tidning.



Därför körde jag en "give a little, take a little" när jag lämnade mina sopor i sophuset igår.

fredag 12 november 2010

Min hemlis.

Jag har många hemligheter. En del har jag redan delat med mig av. Andra spar jag nog på ett tag till. Men just nu ska jag avslöja åtminstånde en av dem.



Det är nämligen som så, att vi håller på att sakta men säkert, helt ovetandes och avsiktslöst egentligen, förvandlas till små Svenssons.

Det är dock några saker som fattas för att idyllen ska bli komplett. Vi har ingen volvo. Vi har heller ingen husvagn. Och hela familjen saknar likadana träningsoveraller i fräcka färger av wct-tyg.

Men vad har vi då åstadkommit som gör att vi håller på att bli Svenssons då? Tja, vi har ju två barn. Tur det för då kan vi utnyttja alla "2 vuxna + 2barn"-erbjudanden. Familjen lagom liksom.

Och så har vi ju en hund. En lurvig och odräglig sådan. Och så har vi en katt (+ några fler). Dessutom, så från och med idag, äger vi dessutom det lilla gulliga röda radhuset! Nu är det vårt. Det blev bestämt igår att papperen skulle skrivas idag på eftermiddagen.

Eller ja, vårt och vårt är det väl inte på papperet ännu. Men handpenningen är betald, så nu kan inte säljaren dra sig ur. Har gått som på nålar idag ifall någon sista-minutare skulle komma och slänga in ett bud, eller att säljaren skulle ångra sig. Så den 1:a januari 2011 får vi börja bära in vår skit.

Är så glad att vi hittade lösningen och fick denna chans. Med dagens supertuffa lånekrav hade vi aldrig i hela världen kunnat fixa detta själva. Det blev "billigt" och huset är felfritt, så det kändes lite som en-chans-i-livet-för-bra-för-att-vara-sant-grej.

Men hade inte denna affär blivit av, då har vi nog varit lägenhetsmänniskor bra många år till. Känns skönt att kunna ge barnen ett bättre boende också. Alexander har också önskat att vi har kunnat ha en plaskpool på gräsmattan, men det kan man ju glömma så länge man bor i lägenhet.

Eller bara en sådan sak som att det blir betydligt lättare att ta sig ut och leka överhuvudtaget. Ska vi gå ut i lekparken här, och jag måste in på toa, ja då måste alla leksaker plockas ihop och alla måste gå in, för att sedan gå ut igen. Jag är nämligen för blyg för att kissa i busken. Barnen kan inte vara kvar själva ute, och är sakerna kvar ute så är det borta eller trasiga när man kommer tillbaka.

Så när vi väl har flyttat in och ska ha inflyttnings-fika, då önskar jag mig en sådan här:



En fasadflagga är tydligen väldigt viktig för Svenssons. Jag har egentligen aldrig begripit grejen med det. Har man den bara för att visa att man är en äkta svensk Svensson, eller är det för att visa att nu befinner du dig i Sverige, ifall man känner sig lite vilse på kartan?

Kan dock uppstå förvirring om grannen till höger har finska rötter och grannen till vänster har kurdiska rötter.

Eller kan det vara ett gammalt luffartecken? Typ som att den svenska flaggan är en symbol för att det är lönlöst att ringa på? Eftersom svensken iallafall bara tittar genom titt-ögat och vrålar "jag ska inget ha!" från andra sidan dörren ?

Hade det hängt en finsk flagga utanför dörren hade kanske luffaren kunnat känna sig säker på att åtminstånde få sig en sup innanför västen.

Men nu vet ju alla luffare då att det bor griniga svenskar där, så då förväntar jag mig att påsk-kärringar och jultidningsförsäljare också håller sig borta.

Och nu återstår det en hel massa odrägligt jobb. Flyttat har man ju gjort många gånger i mina dagar, så logistiken är ju redan planerad och klar. Men all jävla städning och annat fix på sådant som är förstört. Typ som krumelutter på väggarna.

Det lär ju liksom vara petnoga. Annars får väl jag också en räkning på 27.000 kr som grannen fick. De krävde henne på helt sjuka saker. Sedan brann lägenheten ner. Så hon fick inte ens en chans att återställa det som var "fel". Så nu har hennes lägenhet totalrenoverats för försäkringspengar. Och kravet? Jodå, det står kvar.

Hade ju inte varit helt fel heller om vår lägenhet brann ner efter att vi tömt den, men före besiktningen. Då skulle ju alla krumelutter brännas bort. Fast det här ska man väl inte säga, för om det skulle hända på riktigt då blir jag väl misstänkt för mordbrand istället.

För övrigt så har jakten på banan-kartonger börjat. Så om ni ser någon tattare springa på bygden med en massa kartonger i var hand, så är det bara *räcker upp handen* jag!

Morgonstress.

Jag gillar inte när man måste stressa som en tok på morgonen. Kl 8 kom Alexander och väckte mig. Kl 8:15 ska han vara klar och bli upphämtad.

Nu gick det kors i taket endå, men jag känner mig så elak som "tvingar" honom att kasta i sig frukosten snabbt som attans.

Men men, man får sig ju en kick själv iallafall för att man får panik över hur man ska hinna, så jag vaknade ju till liv väldigt fort iallafall ;)

torsdag 11 november 2010

Kommunen och polisen.

Idag damp det ner ett kuvert med kommunens logga på. Jag gillar verkligen inte att få post av dem. Har en sjuk noja att de ska anklaga mig för nåt jag inte har gjort. Typ som att dagis har anmält mig för barnmisshandel eller att vi bara ska bli landsförvisade från kommunens gränser.

Likadant känner jag när polisen åker förbi. Inte för att jag har några lik i garderoben, bokstavligt talat dessutom, men man vet ju aldrig. Tänk om de skulle tvärnita och hoppa ur bilen och plocka in mig i finkan för nåt jag inte har gjort. Typ som att jag skulle ha kastat ägg på någons hus.

Men idag var det också lugnt. Vi har inte blivit förvisade. Faktum är att kommunen räknar med att vi ska få vara kvar åtminstånde nästkommande läsår.



Det enda olagliga här är att tiden har gått kriminellt fort.

Problemlösning på snökaos 2.0



"Får jag smaka på snön?" Innan jag ens hann säga något...



... hade han tagit itu med att lösa problemet med all snö, nämligen att börja äta upp den.

onsdag 10 november 2010

Iiiihihihihi!

Jag har en hemlis :D

Men jag tänker inte berätta idag. Kanske imorgon eller på fredag? ;)

tisdag 9 november 2010

Inte helt oväntat.


Inte helt oväntat hittade snön även hit.

Lite mer oväntat var det att jag drog årets första vurpa ute på gården och bröt typ av foten.

Det var ju det jag sa om kommunens sparkrav.

Fortfarande inte ett pip.

Har fortfarande inte hört ett pip om huset. Börjar tröttna på att vänta. Hur lång tid ska man egentligen behöva ha för att fundera när man väl bestämt sig för att sälja?

Asch, det går fler tåg och det finns fler intressanta objekt :)

Lära av sitt misstag?

Alltså, jag begriper verkligen inte det här. Sverige har vår, sommar, höst och vinter, och vädret ser likadant ut i hela landet i princip.

Och det är absolut ingen överraskning att vi får snö på vintern (eller slask). Och mycket av den varan. Kanonmycket. I hela landet, vilket man inte kunde tro.

En del verkar tro att Sverige är lite som USA. Kiruna med sin snö motsvarar gränsen till Canada, och Skåne tror man är snöfritt och motsvarigheten till Florida med sin värme.

Men, så vid den här tiden varje är, bryter hysterin ut. Samma visa varje år, snökaos i hela landet ropar Aftonblaskan ut.

I Skåne är det kaos. De fick för mycket snö, och de som är vana vid slask vet inte alls vad de ska göra.

På kommunhuset är förvirringen total. Kommun-nissarna försöker hitta en bra lösning på det hela, men det är lite svårt när ingen begriper någonting hur i hela friden snön kunde komma till Sverige.

Jag tror till och med att det var i Malmö eller Helsingborg som de bokstavligt talat vart insöade förra vintern eller vintern innan, för de hade inga plogbilar(!!). Seriöst alltså! Hur korkad får man vara egentligen?

Och så pratar man med lillasyster som befinner sig i Hufvudstaden. Där blir stockholmarna att bete sig som förvirrade höns för att det ligger ett två centimeter tjockt snölager på Sibylla-kioskens uteserveringsbord. Snökaos! Snökaos! Vad händer nu?!

Jodå, det kan jag berätta för dig. Nu slutar nämligen också SJ´s tåg att gå.

Här i Falun kör vi en annan taktik. Den är väldigt smart då den besparar samhället resurser.

Nämligen att vi skiter i att ploga våra gator istället. Skitsamma att folk inte tar sig fram med vagn eller rullator. Väntar man lite kanske snön försvinner av sig själv, eller så gör boende på gatan jobbet då de har tröttnat ur.

Eftersom vi har jävligt mycket snö här uppe i Dalarna måste de ju också då kosta kommunen jävligt mycket pengar på att röja bort den, men uj uj vad de spar pengar nu genom att strunta det.

Besparingsmetod nummer två består av att de sandar/grusar inte heller gatorna. På så vis så trillar jättemånga gamla omkull, bryter lårbenshalsen, trillar av pinn på lasarettet och vips så fanns deras plats på vårdboendet ledig till förmån för annan.

Så med tanke på att framkomligheten här i stan är väldigt dålig, kommer troligen snart Falun bli en spark-kultur.



Ja alltså att vi sätter oss på sparkstöttingen (se bilden ovan)och far till dagis och Ica. Använder man spännband kan man säkert få plats med fyra ungar uppepå varann. Sådär som man gör i asiatiska länder, packar moppen med hela familjen på 13 personer.

Kan tänka mig att det kan bli lite av en turistattracktion och lite svårt att stanna i korsningar med högerregeln, men övning ger färdighet sägs det ju.

Jag blir lika förvånad varje år, att man står helt oförberedda inför den kommande vintern, som kommer en gång om året. Vad är det för dumheter egentligen?



Det var ju lite småjobbigt när Alexander frös fast ute i överrasknings-vintern, så i år har jag förberett kaoset med att köpa en snöskyffel.

Jalla jalla, han sover!


Jag borde väl egentligen ligga i sängen (som troligen är nerspydd av Oscar som vanligt) och sova gott, men jag fastnade framför Alexander älskade bytta med husdjur.

När vi klurade på det där med husdjur tyckte vi ju att fiskar lät så jäkla bra så. Typ två dagar efter att de små skurkarna simmat runt där i burken hade de förökat sig med ytterligare ett gäng. Än så länge så tror jag en 5-6 yngel har överlevt.

Anledningen att jag fastnade där nu, var för att jag trodde att nästa skurk skulle klämma ur sig ytterligare ett gäng yngel.

Och sådär kommer de att fortsätta i all evighets evighet och så blir det inavel och så blir fiskarna muterade och en dag kommer det väl att simma runt en krokodil där.

Ungen kommer vägra sälja/ge bort dem. Det går inte att packa ihop 300 fiskar i den där lilla burken. Den där ramsan om de packade laxarna börjar på något vis kännas bekant just nu.

Någon som vill mottaga guppy-yngel i en mörk gränd en sen kväll när han sover? Bra pris, bra pris, jalla jalla!

måndag 8 november 2010

Fick man säga hundkräk?



För det var iallafall vad jag tänkte när jag klev innanför dörren efter dagishämtningen.

Vart ska vi sova inatt?

Får se nu då om vi får något svar ang huset idag. Fast å andra sidan, det ska ju en vända till banken och skrivas papper också, så även om hon säljer till oss är ju inget klart.

Hur som haver så lär vi väl inom en relativt snar framtid troligen röra på oss endå. Som det är nu krockar vi med våra egna arslen, och då har inte ens Oscar börjat "ta plats" med alla sina prylar ännu.

Satt med Zara i telefonen igår och kollade vad en fyra skulle kosta. Helt jävla hutlöst med tanke på att vi då skulle landa på en månadskostnad för vårt boende, inkl elen, på 7500 kr och uppåt. För en skabbig lägenhet i ett taskigt område.

Känns ganska värdelöst att betala de pengarna till hyresbolaget. Än så länge så har jag betalat i en runda slängar, 300 000 kr (!) enbart för denna lägenhet. Jag kan väl inte säga att jag har kastat pengarna i sjön, för vi har ju haft ett boende.

Men det hade ju känts mer okej att lägga denna summa på mitt eget hus. Då har jag både boende, som är bättre, samt att jag har igen dessa pengar troligen en dag.

Skulle jag bo i denna lägenhet i 15 år till, ja då har jag "sponsrat" hyresbolaget med 1,2 miljoner. Najs. Det hade jag kunnat betalat ett helt hus med och sedan bott gratis. Iallafall om man räknar bort räntan och övriga driftkostnader.

Fast å andra sidan, med tanke på att de ska höja hyran varenda år, trots att de går med vinst varenda år, samt avgiften till HGF, ja då känns det som att vi landar på 10 miljoner istället :/

söndag 7 november 2010

Det misslyckade body-projektet.



Jag har pysslat lite idag, och jag tog lite resttyger för att testa att sy upp en ny modell av bodysar.

Men nu hade jag ingen turkos sytråd hemma och inte heller ville overlocken samarbeta, så det blev att se ut som skit och defenitivt ingen bra reklam åt mig själv ;)

Men skit samma, jag skulle bara se om mönstret funkade för jag har gjort det själv, och det ser då ut att passa :)

Så nu håller jag på med två andra som jag hoppas ska bli lite mer att hänga i julgran efter diverse justeringar, sen så :)

lördag 6 november 2010

Hur bär du ditt barn?


Japp, som rubriken lyder, hur bär du ditt barn? Ja, alltså nu menar jag ju inte om du bär bebisen bak och fram, eller upp och ner såklart.

Utan om du använder bärsjal eller traditionell bärsele? Varför har du valt just det alternativet? Fördelar och nackdelar?

fredag 5 november 2010

Det finns mördarsniglar...

... och så finns det mördarkatter. Mördarkatterna har specialiserat sig på att flytta in hos nervösa förstagångs föräldrar. Deras främsta uppdrag är att kväva bebisar.

Ganska dumt kan man tycka, med tanke på att de ofta slutar sina dagar med att själva bli mördade av sina ägare.

Men som tvåbarnsförälder och katt-innan-barnen-föddes-ägare har jag lärt mig en del knep man kan ta till. Så nu slipper ju jag avliva katterna på grund av mina hjärnspöken.



Så för säkerhets skull har Oscar gömt förskäraren bakom spjälskyddet.

Fördelen med att vara gravid.

När jag var gravid och hade magen rätt ut i värdet hade jag ju iallafall en ursäkt till att vara fet. Om någon försökte vara rolig på min bekostnad så var det ju den som fick skämmas liksom, eftersom jag hade all rätt i världen att vara fet och uppsvälld.

Men nu är det nog jag som får skämmas.



Den enda ursäkten jag kan komma på heter "Fredagsmys".

Det var väl väldans vad...

... den där säljaren skulle fundera på vårt bud :/

Har inget hört idag. Är det ett gott tecken? Betyder det att hon kanske accepterar vårt bud?

För om hon ville ha mer borde hon väl ha haft mål i mun och sagt på en gång att hon ville ha mer? Jaja, den som lever får väl se :)

Jag har fått sommarjobb...

... i en stad nära dig.

Jag har nämligen exprimenterat lite. Jag tänkte hitta en formel som gjorde att barnen blir väluppfostrade och sover gott om nätterna. Har tröttnat på uppkäftig trotsålder och nattslurkar. Jag behöver få sova en hel natt och få en hel dag utan att bli emotsagd hela tiden.

Så nu skulle man ju kunna tro att det är en professortjänst i kemi jag ska få.



Tyvärr så slog inte mitt laborerande ut riktigt med det önskade resultatet.

Sedan vart jag så till mig över mitt experiment i morse att jag inte hade riktigt koll på vad som hälldes i kaffet.



Vi ses på cirkusen i sommar...