måndag 31 oktober 2011

Alltså, hur länge varar egentligen Halloween?

Jag bara undrar, för vi har haft kostymnissar här vid dörren i flera dagar nu.

Inte fungerar det avskräckande med morötter heller. Ungarna vill ju för fan HA morötter när Alexander gapskrattandes erbjuder morötter i olika storlekar.

En av ungarna ville till och med ha TVÅ morötter och han har varit här två gånger dessutom.

Scheisse. Nu måste jag verkligen tänka till utanför boxen tills nästa år.

Lurad av Svensk Fondanalys

För ungefär en och en halv månad sedan var jag ner på stan i några ärenden, och blev påhoppad av en kille som sålde fonder åt Svensk Fondanalys. Och han försökte kränga på mig detta också.

Hela konceptet gick ut på att de pengar som man får från staten i det där orangea kuvertet skulle de ta hand om istället och tjäna pengar på det, och som tack för det skulle jag få 10% avkastning från svensk fondanalys.

Det lät ju jättebra, men av erfarenhet har jag ju märkt att sådana där säljare som hoppar på en på gatan brukar ju alltid dölja en massa krusiduller, så jag frågade rakt ut "vad är hållhaken? Vad kommer detta att kosta mig?" Ingenting var svaret.

Så jag skrev på.

Idag kom brevbäraren och jag kan säga att jag blev skapligt förbannad när jag öppnar ett kuvert ifrån Svenska Fondanalys med en faktura på 1295 kr för att jag har "köpt rådgivning" av dem.

Ringde upp deras kundtjänst och det gick absolut inte att häva detta, utan jag fick då göra en reklamation via mail, vilket jag har gjort. Och de flyttade så snällt fram faktura datumet då denna skulle vara betald inom två dagar.

Sedan googlade jag lite grann. Jag verkar vara långt ifrån ensam om att ha blivit lurad av dem.

Så nu ska man behöva hålla på att tjafsa med de här idioterna också, som om man inte hade vettigare saker att lägga tiden på.



Bajsnödigt muppföretag.

söndag 30 oktober 2011

Mina små stoltheter

Jag måste ha de bästa barnen som finns.

De är omtänksamma, kreativa, påhittiga, hjälpsamma, glada för det mesta och kreativa och påhittiga.

Jag sa att de var kreativa och påhittiga va?

Som Oscar ikväll till exempel. Istället för att sova var han kreativ nog och bajsade. När det blev tråkigt var han påhittig nog att exprimentera sig fram till hur man plockar ur korvarna ur blöjan och kastar dem på golvet.

Han kommer nog att bli raketforskare när han blir stor, min lilla prins. Alldeles säkert. Bara att vänta nu. Baaaaara vänta....

Dagens klepto-barn

Här om dagen letade vi som tokar efter fjärrkontrollen till tv:n. Den var helt puts väck, precis som om våra småtomtar ätit upp den.

Vi letade och letade och anklagade varandra att denne var skyldig till fjärrkontrollens absens.

Tills jag tittade i mitt "växthus" bakom soffan....



Finn ett fel.

Han kommer aldrig att få vara med mig när jag ska bajsa iallafall!



Oscar har kommit på att det finns lysknappar i övriga huset också. Väldigt roliga är de också.

Efter att ha kollat på facit...

... kan jag bara gapskratta och säga att detta följer med mig ner i graven.

Alltså resultatet på högskoleprovet. Fattar inte hur det kunde då så sjukt jäkla dåligt. Eller jo, det gör jag faktiskt. Det var massor av matte med. Och jag suger på matte.

Och handen på hjärtat. Jag har inte sett sådana där tal och uppställningar på 15 år, och en del tror jag inte ens att vi har fått lära oss.

Och vem fan sitter och räknar roten ur sin räkningssumma, räknar ut toalettringens pi eller räknar ut sina gardinlängder i Pythagoras sats på sin fritid?

Äsch, det är väl bara att invänta ett medelvärde nu och ta nya tag i framtiden. Nu vet jag ju vad som kommer att komma.

lördag 29 oktober 2011

Lunchpaus

Har lunchpaus i högskoleprovet. Fan vad svårt det var! Känner mig helt dum i huvudet.

Ska bli spännande att se i eftermiddag hur många poäng jag fick. Men jag lär väl bara ha rätt på typ tio frågor eller så.

/Puckot som inget kan.

torsdag 27 oktober 2011

Pimpat lilla bajs-toan

Fick ett ryck igår. Ni vet ett sådant där pysselryck där hela kroppen bara bubblar av den där pysselkänslan och man går hela förmiddagen och klurar på vem som ska stå offer.

Så...



Det här är den lilla fula toan på bottenplan.



Den är ju inte så tjusig kan man väl kanske säga.



Men nu kan man bajsa med klass.



Och spegla sig med stil.

Sedan så kan man kanske också tro att det kan bo en tant här någonstans. Som inte har råd att köpa Maria Montazami-tofsar.

tisdag 25 oktober 2011

Värsta kulturell



Idag har jag och Alexander varit på Dalarnas Museum här i stan och kollat på en massa prylar.

Han tyckte det var jättecoolt ända tills han trodde det spökade där och sprang därifrån i panik.



Sedan stannade vi till vid Ghandis husvagn och köpte korv med bröd. Då fick vi en polare på köpet som följde efter oss på hela torget och ville dela körv med oss.

måndag 24 oktober 2011

Coolaste haket med de snyggaste killarna

Hamnade i en annan blogg där bloggskrivaren visade upp ett brev hon skrivit till en gammal kompis och listat alla snygga killar i kompisens skola.

Det fick mig att tänka på en grön tjock bok som jag och min dåvarande "bästis" som det hette på den tiden, brukade lista snygga killar i. (Jag rodnar typ redan nu av bara tanken på detta hemska minne).

Jag tror dessutom att vi hade ett namn på boken men jag minns inte vad. Vad jag däremot minns är att vi hade i samråd med varandra avbildat en annan vän i form av en gris i våran hemliga killbok. Jag tror till och med denna nidbild förärades av att bli placerad i bokens pärm, och det är ju inte helt fel att bli förstasides-stoff i och för sig.

Men av förklarliga skäl var denna bok ett big NO NO för denna vän.

Hur listades de då?

Jo, det var ju som så, att på den tiden var man en riktig tönt om man inte gick på ett disco i Borlänge som hette Cozmoz. Och eftersom vi inte ville vara delaktiga i töntligan så hänge vi ju där vareviga helg. Och den givna outfiten var en Championtröja eller en Adidaströja gärna kombinerat med jeans och Adidasskor.

Alltså, vi dansade inte ens. Bara satt i nåt hörn och hängde.

Gick ett varv och köpte dricka. Satt och hängde. Gick ett varv och gick på toa. Satt och hängde. Gick ett varv och tog en cigg. Satt och hängde. Osv osv tills det var dags att åka hem. Men konstigast av allt var väl att vi ansåg att vi hade haft SKITKUL (!!!).

Jättekul. Verkligen. Värsta blast of the blast måste jag säga att det tycker ha varit. Eller typ inte.

Sedan åkte vi hem, oftast till Mikaela tror jag det var och jag sov över där. Och direkt när vi kom hem slet vi fram våra hemliga gröna bok och gjorde en "topp 5" lista över vem som varit snyggast på Cozmoz för kvällen eller någon liknande ytlig kriterie.

Och varje "topp 5"-lista hade en med omsorg målad ram runt sig och naturligtvis var varje lista daterad. Gud nåde om det skulle vara så att man förväxlade vilken vecka tex Kalle varit snyggast!

Sedan gömde vi boken, tog en varsin pepsi och en schweizernöt och kollade på "Kvinnofängelset" mitt i natten. Att se "Kvinnofängelset" var nästan viktigare än att gå på Cozmoz, så då kanske ni förstår att man absolut INTE kunde missa ett endaste avsnitt.

Jag har faktiskt inte så mycket att säga till mitt försvar mer än att jag var 14 år gammal. Och det säger väl allt, eller hur?

Och Mikaela, om du läser detta, du har väl för bövelen eldat upp boken (och tillika bevisen)????

(Och ja, jag kan faktiskt se dig sitta högröd i ansiktet och gapskratta när du tänker på den Pinsamma Boken)

söndag 23 oktober 2011

Pretto-inlägg

Nu på kvällen slängde jag ihop ett alldeles supergott långpannebröd. Man vill ju inte att barnen ska äta sig mätta på konserveringsmedel och annat onyttigt á la formfranska till frukost.

Så nu kan jag stryka "att vara en huslig förälder" på min "att göra"-lista för den här veckan.

Det var ett sådant där nyttigt bröd med frön och allt. Busenkelt att göra.



Och här tänkte jag först ljuga ihop att jag hade improviserat ihop receptet på egen hand men det kändes för uppenbart.



Sedan satte jag mig och pluggade och mumsade i mig typ hela långpannebrödet som en fanfar åt mig själv och min egen förträfflighet, vilket resulterade i att barnen får lik förbaskat äta den där skogaholmslimpan till frukost imorgon.

Nya hårtrender



Oscar har skaffat sig italienska slingor vid matbordet.



Alexander skaffade sig en wet-look på leklandet idag.

Och roligt som fasiken har de båda haft under sin makeover.

Själv är man ju så upptagen att man hinner inte skaffa någon ny look överhuvudtaget utan kör med "good morning"-looken. Man kommer som man är liksom, och borsten lyser med sin frånvaro.

lördag 22 oktober 2011

Jag ska lära dem allt jag kan!


Idag har jag lärt Linnéa hur man håller sig "snygg och smal".

Det är skitviktig att va snygg och smal. Annars tycker inte killarna om en. Det kan man ju läsa i div tidningar som riktar sig till unga tjejer. Och vad killarna vill ha, det är ju det viktigaste.

Så därför känner jag mig väldigt stolt att jag idag har lärt Linnéa hur man ska plåga sig själv enbart för att behaga andra.

tisdag 18 oktober 2011

Överraskning

Idag fick jag en överraskning som hete duga. Vart lite småchockad då jag inte var beredd på det.

Jg skulle nämligen gå in på toa i omklädningsrummet på gymet, och precis när jag skulle ta i handtaget hoppar det ut en helnaken kvinna och nästan kastar pattarna i ansiktet på mig.

Det var en liten konstig situation.

Fast vad jag tycker är ännu konstigare är att där man byter om (och således står naken) är det området som hela gymet ser när man öppnar dörren till omklädningsrummet. Och där springer de runt nakna som om det inte fanns någon morgondag.

Fast det är kanske så man skaffar ragg på gymet numer?

måndag 17 oktober 2011

Upp till bevis?

Alltså, vad tänker man när man googlar "Kjell 63 avsugning" och hamnar här inne?

Levde bloggen upp till den förväntade sökningen?

söndag 16 oktober 2011

Ett långt liv

Idag, på kvällen kl 17:50 somnade farmor in för gott, 85 år gammal.

Cykeltur utan hjul

Vi tog bort stödhjulen på Alexanders cykel idag. Här hemma på gatan cyklade han jättebra.

Så bra att han fick följa med mig till ÖoB och öva lite.

Det hade gått jättebra om det inte hade varit för alla andra människors brist på respekt för sina medtrafikanter.

Folk fattade liksom inte att de inte fick gå på gångvägen när Alexander kom där på cykeln.

Eller som de där som envisades med att smyga upp bakom honom på sina egna cyklar eller bilar som envisades att köra på körbanan istället för att stanna hemma i garaget.

Förbaskat respektlöst tycker jag och förväntar mig en bättring på den punkten tills imorgon då han ska cykla till skolan.

Jag har nämligen inte tid med mer bråk och tårar innan skolan börjar för att folk inte fattar att Alexander har ensamrätt på vägen.



Vingelpotta.

fredag 14 oktober 2011

Lilla farmor

Imorgon var det tänkt att jag, lillasyster och lillebror skulle åka och hälsa på våran farmor som blivit lite gammal och krasslig.

Men döm till vår förvåning när vi idag får veta att hon ligger på vak och är inte längre vid medvetande.

Så vi beslutade att åka dit redan nu på kvällen ifall det skulle vara för sent imorgon.

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig att få se, men det var riktigt jobbigt att gå in i hennes rum, och se det som är kvar av henne. En utmärglad liten avmagrad tantkropp som bokstavligt talat inte var mer än skinn och ben.

Fast jag är glad att vi åkte dit iallafall, även om det var jobbigt att se. När vi skulle åka och sa hejdå så tror jag hon försökte säga något, men det framkommer mer som stönanden då hon inte längre orkar prata. Så även om hon sov under hela vårt besök tror jag ändå hon kände att vi var där.



Alexander och farmor, så som jag minns henne, för några år sedan.

Det måste vara Camillas fel

Sent i onsdags kväll kom det insköljande över mig som en tsunamivåg. Febern alltså. I sällskap av snoret och halsontet.

Sedan dess har jag legat däckad.

Jag tror att det här kan vara Camilla som ville kränga tv-kanaler som hämnas på mig. Så måste det nog vara, för jag skulle ju själv aldrig vara så dum att jag skulle gå ute lättklädd eller umgås med andra sjuka människor.

tisdag 11 oktober 2011

Endast 66%




Endast 66% av mina barn håller gott humör.

De övriga 33% barn sitter och gömmer sig på sitt rum.

Anledningen till det?

Jo, 33% barn är sur för att det har 33% lillebror.

måndag 10 oktober 2011

En förvarning till alla telefonförsäljare

En Camilla ringde till oss på uppdrag av CanalDigital tror jag det var. Hon ville kränga tv-kanaler. Det gick inte så bra.

Camilla: Så ni vill inte ha lite nya kanaler då?

*Bakgrundsljud* Jag vill ha knäckebröd!

Jag: Näe, vi tittar knappt på tv så det räcker med de fria markbundna åt oss.

*Bakgrundsljud* Jag vill ha knäckebröd!

Camilla: Så lite rolig underhållning och dokumentärer kan inte vara intressant?

*Bakgrundsljud* JAG VILL HA KNÄCKEBRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD!!!!!!


Jag:
Nä tack, det är så skönt att vara utan.

*Bakgrundsljud* JAAAAG VILL HAAAAAAAAAAAA KNÄÄÄÄÄÄÄCKEBRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD!!!!


Camilla: Men lite barnkanaler kanske kan vara aktuellt då?!

*Bakgrundsljud* JAAAAG VILL HAAAAAAAAAAAA KNÄÄÄÄÄÄÄCKEBRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD!!!!


Jag:
Nähääää-ee det är väldigt skönt att slippa dem också!

----------------------------------------------

Nu kanske ni kan sluta ringa oss va? Har ni fattat att det liksom inte är någon idé?

söndag 9 oktober 2011

Dålig uppdatering

Ville bara meddela omvärlden att jag är full som en kastrull. Men jag har haft riktigt roligt ikväll. Och huvudsaken är väl det.

Nu ska jag gå och gräma mig över att jag kommer va bakis imorgon. Men jag har illafall riktigt roliga fototn jag kanske delar med migf av-

Äsch vad fan, orkar inte korrigera.

God natt.

lördag 8 oktober 2011

En väldigt ovanlig dag

Idag är inte en dag som alla andra. Denna dag har redan visat sig vara annorlunda trots att den knappt har börjat.

Men jag fick iallafall sova till kl var 9:30 för barnen. Och jag har fått äta min frukost ifred utan att behöva springa och serva alla andra.

Sedan ska jag göra något jag nästan aldrig gör. Typ duscha, sminka mig och sätta på mig rena kläder och lämna huset. Fortfarande helt ren. Utan barn. (Helt sjukt otroligt!)

Sedan ska jag ner till stan och hoppa på en buss vidare till Zaras 30-årsfest. Den ska ha 80-tals tema så jag kan tänka mig att jag möjligtvis lyckas med att få ett eller annat bra foto.

Kanske jag bjuder på dessa när jag har nyktrat till lite. Det återstår att se.

Ha en trevlig lördag!

fredag 7 oktober 2011

Vi var på vernissage igår

Svärmor målar tavlor och igår hade hon vernissage på Folkets Hus här i stan.



Jag och Linnéa passade på att matcha varandra.



Oscar tog alla chanser och försökte rymma.

Sedan passade han på att lämna kladdiga fingeravtryck på både kontorsväggar av glas och diverse inredning där i Folkets Hus. Sorry.



Och Alexander var så uttråkad att han fick agera fotograf. Här på bild kan man se FEL konstnärs tavlor. Alltså inte de tavlor svärmor hade gjort. De finns inte med i kameran överhuvudtaget.

Pappan i familjen gömde sig ute i entrén med cider och snittar så han fastnade inte på bild.

Men för övrigt måste jag säga att det gick ganska så bra. Faktiskt. Riktigt imponerad av oss själva om jag får säga så själv faktiskt.

torsdag 6 oktober 2011

Ska jag ta det som ett hån?

Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det här?

Inom loppet av tio minuter får jag ett sms av H&M och ett från Jotex, där båda meddelar att jag får rabatt hos dem om jag handlar inom ett visst datum.

Försöker de håna mig för att jag är fattig denna månad eller vad?

onsdag 5 oktober 2011

Det är okej att vara olika

Nu kanske ni trodde att jag gick och dog idag efter mitt träningspass, men så var det inte. Det var bara jag och de halta och lytta där, så jag kunde stå och flåsa och svettas i mitt lilla hörn utan att skämmas.

Resten av dagen har jag ägnat åt min hobby. En del av er kanske samlar på klistermärken, Hello Kitty saker eller kanske skor? Det kan ju vara lite olika det där.



Själv samlar jag nämligen på likdelar.

tisdag 4 oktober 2011

Djupa funderingar

Hur kommer det sig att när man ger tandborsten till det ena barnet blir det bara bråk och gnäll, medans det andra barnet blir asförbannad för att han inte får borsta sina tänder mer?

Varför börjar det alltid att regna när jag ska ut och göra diverse ärenden?

Hur kan det vara så att när man sparar till en viss sak tex, så när man precis har nått målet händer det något oförutsett som jämt konstigt nog kostar lika mycket som de pengar man precis sparat ihop så man hamnar på plus minus noll igen?

Varför lyckas jämt barnen med att vakna när man precis har gått och lagt sig själv och lagt sig skönt tillrätta?

Varför är det så tråkigt att gå och sova på kvällen men gudomligt skönt att sova på morgonen?

Varför kräks jämt katter på den nytvättade mattan när det ligger en "skitig" matta bredvid?

Varför kan man inte få leva på choklad utan att folk tittar snett på en och kommer med pekpinnar?

Varför plockar man bara bort de BRA tv-serierna till förmån för fotboll eller ishockeymatcher?

På tal om tv, varför går det så många kock/matlagningsprogram på tv nu? Försöker de förmedla något budskap till det svenska folket?

Varför kan inte en hamster springa i sitt gnisslande hjul på dagtid för?

Varför är barnen på sitt goaste bästaste humör när man MÅSTE åka någonstans och får dåligt samvete för det, men "alltid" på bråkhumör när man är hemma och har all tid i världen att umgås med dem?

Varför vinner jag aldrig på lotter trots att jag lagt en förmögenhet på att köpa dem?

Varför kan man läsa på kvällstidningarnas löpsedlar att en megafarlig brottsling har rymt och att man nu vill ha allmänhetens hjälp att fånga in denne, och så har de lagt in blurrade foton på denna brottsling?

Varför ringer jämt telefonen när man sitter och äter middag?

Varför får man jämt magsjuka mitt i natten?


Har du svaret på det?

Jag vet, det är anbelivabäll!


Tankat gymkort.

Ungefär imorgon kan man tänka sig att jag tar livet av mig själv.

Därför ska jag gå dit när det är pensionärs-timmen där. Kan tänkas att det finns en defibrillator på plats då.

Näe, det hjälpte inte idag heller



Den dagliga coctailen.

Kaffe, vitamniner, ginseng och lite annat nyttigt vitaminkrafs.

Jag börjar misstänka att tillverkarna bara försöker lura mig på pengar.

måndag 3 oktober 2011

Skolprov

Hu, då har jag blivit klar med mitt första prov. Med tanke på att jag tycker att jag inte har gjort någonting, så har jag uppenbarligen lärt mig en hel del, men jag fick väl ta hjälp av nätet lite grann eftersom jag inte ens hunnit med att läsa allt ännu.

Nu återstår det att se om jag fick alla rätt också. Vore ju pinsamt annars med tanke på att vi får använda oss av böckerna, nätet etc.

Annars så ska jag skylla mina dåliga studieresultat på Wikipedia.

Har jag förresten berättat att jag tänkte bli hjärnkirurg?

söndag 2 oktober 2011

Gissa vad vi har gjort idag?


Men det var tack vare Gargamel och hans skabbiga katt som gjorde filmen sevärd. Han är nog min nya idol.

Nu är det dags intträda i plugghäst-smurfens roll, för imorgon har jag två prov och det kan tänkas bli lite skitnödigt när jag smurfat runt med annat på sistonde.

Memory lane

Jag läste hos Spiderchick att det uppstått förvirring när hennes sambo och bror hade likadana skor.

Detta fick mig att tänka mina gamla likadana skor som fick ett händelserikt liv.

Detta var när Alexander var endast ett par månader gammal och vi skulle flytta. Jag gjorde då som jag alltid gör när jag ska flytta, jag rensar ur riktigt ordentligt på en massa skit som jag sparat på mig. (Jo det är sant, det händer faktiskt)

Iallafall så hade jag då ett par utslitna vadrarskor. Sjukt sköna och sjukt dyra. Men så hade jag köpt mig ett par nya, och sparat de gamla utslitna ifall jag skulle ut och typ trampa på ställen med koskits-varning eller liknande.

Men nu så tänkte jag vara duktig och slänga de gamla, så jag slet tag i dem lite snabbt och kastade ner dem i en påse som fick ansluta sig till sopberget.

Hoppade i badtofflorna och dumpade sopberget i sophuset, för att sedan gå in och sätta på mig mina NYA vadrarskor och ta mig en hundpromenad.

Men när jag står där med båda skorna på mig känner jag något konstigt. Den ena känns jätteskön och ingådd, den andra känns lite småstel och inte alls lika formad efter min fot som den andra.

Då inser jag mitt fatala misstag.

Jag har slängt en ny och en gammal sko. Lätt hänt dock då de var ganska lika varandra till utseendet.

Springer ut till sophuset och inser att jag kan inte fiska in påsen från den stora containern där inne, så i ren panik ringer jag till jouren och berättar vad som har hänt.

De gapskattar och säger att de ska ringa jourkillarna i mitt område så skulle de höra av sig när de rullar in på gården.

Mycket riktigt, efter en liten stund ringer det på min mobil:

Jag: Hallå

Jouren: Tja, det var från Wedins sko! Följt av ett gapskratt så jag trodde han skulle pinka i brallan.

Och där stog vi tillsammans och rev i soppåsarna i containern och jag hittade min nya sko tillslut.

Nu fick de säkert något att skratta åt i fikarummet men med tanke på hur sköna de där skorna var, så bjuder jag på det.

lördag 1 oktober 2011

Stort misstag

Jag gjorde det stora misstaget idag genom att sätta på mig rentvättade kläder idag när jag och Oscar var ute på cykeläventyr.

För när vi kom hem igen fick han smaka av Alexanders lördagsgodis och hade vänligheten att spotta och dreggla ut tuggad choklad på mina rentvättade jeans.

Men nu så, nu sitter jag här i mina mjukisbrallor och känner mig bekväm med den ordinarie uniformen.

Fattar inte riktigt vad jag tänkte med där som trodde att jag skulle kunna få ha rena kläder. Jisses vad korkat om jag får säga det själv!