tisdag 29 november 2011

Alltså...

... det ska bli bra skönt när de minsta barnen är typ rumsrena och kan gå på toa själva.

Då hade jag inte behövt hitta Oscar i sin säng, där han i hemlighet har geggat ner sig själv och sin säng med hjälp av en lösbajja i hans blöja, istället för att göra det han blev tillsagd att göra, typ sova.

Igen.

Det var nog min önskan för idag. Bara ifall någon undrade eller så.

måndag 28 november 2011

Doomsday. Typ, eller så

Vi dumpade barnen på deras farmor idag, sedan satte vi oss och pluggade röven av oss.

Och de rara barnen slet väl ut sin farmor. Fast det sa hon inte. Bara att hon inte var van att ta hand om tre barn. Men jag vet ju hur de håller på här hemma, så jag kan tänka mig att hon somnade gott ikväll efter att ha genomlidigt Apornas krig.

Men nu, äntligen, är jag klar med de uppgifterna som ska in på ena kursen. Hoppas de blir godkända nu. Har ju aldrig gjort något sådant här förut så jag vet ju inte hur pass mycket man måste skriva för att det ska vara godtagbart.

Men jag hoppas de duger. Känner att jag håller på att få magsår. Ibland kanske man inte ska ha så jäkla höga krav på sig själv.

Och som pricken över i:et kom den där nedrans snön idag. Jag har liksom inte tid med det. Att skotta och sådant där. Jag tycker helt enkelt att snön kan vänta tills jag har gjort klart mina tentor också. Allt annat vore bara förbaskat taskigt.

fredag 25 november 2011

Naturligtvis liksom!

Våra barn har den oförskämda förmågan att vakna onödigt tidigt. Speciellt på lediga dagar när man kan sova ut. Som idag till exempel.

Vi är lediga på fredagar. Och kors i taket så sov barnen hyfsat "länge" idag för en gångs skull. Eller ja, ända tills grannen hade vaknat då förstås.

Tydligen hade grannen och dennes slagborr glömt bort att skrivit upp detta i sin almenacka, att vi är lediga på fredagar alltså. Vi upptäckte det ganska tidigt imorse faktiskt.

onsdag 23 november 2011

Nackdelar med choklad



Jag låter den här bilden tala för sig själv.



Och här sitter Inrednings-Oscar och undrar varför Lantliv, Sköna Hem och Hus & Hem ställde in reportaget. Nu när han fixat vårt hem så shabbigt och dant.

Ja jag vet!

Jag är skittråkig. Är så himla mycket just nu att jag orkar inte blogga.

Men om jag hinner så tänkte jag berätta om ett kommande reportage där vi ska medverka i Lantliv imorgon.

fredag 18 november 2011

På tal om fula gubbar...

... så har bara idag 8 st hamnat här på bloggen efter att ha googlat "fula gubbar".

Så då kan jag passa på att berätta att jag har också letat efter fula gubbar idag på nätet. Det har nämligen varit rabalder på sistonde i vår lokaltidning om en hemsida som hänger ut pedofiler.

Och naturligtvis kunde inte jag hålla mig borta ifrån den.

En "ful gubbe" bor en fem minuters promenadväg från oss. En annan "ful gubbe" bor bredvid dagis.

Ibland önskar jag att jag inte var så jävla nyfiken. Helt plötsligt blev den där grävlingen som bor i vår kompost inte lika otäck.

Visst får små barn ha pepparspray eller hur var det nu?

torsdag 17 november 2011

Ett svepskäl av högsta rang.

Ett samtal i vårt kök kl 22:15 löd följande:

M: Är du hungrig?

Jag: Det beror på vad som serveras?

M: Mjaaa, jag tänkte ju på sådana där saker i papper, typ hamburgare.... *ser ut som en hundvalp*

Jag: Har du sett vad som låg i baksätet på bilen?(!?)

M: Vaddå, har du varit på donken?!

Jag: Ja, jag var tvungen att övningsköra drive-in:en såklart!

Jag: Men ska du åka till donken nu?

Sedan går någon ut i köket, och så hör man "men vad faaa-an, rabattlapparna har ju gått ut juh!".

Jag: Jaaaa?

M: Äsch, nu vart klockan så mycket så nu orkar jag inte åka.

söndag 13 november 2011

Det är så härligt...

... med barn. De har inga skrupler alls utan gör det som faller dem in och kan bete sig som ett psykfall utan att bli stämplade för livet.

Som till exempel fråga en farbror ute på hundrastning varför han förföljer oss och sedan haj fajva honom.

lördag 12 november 2011

Ibland händer det att livet är snällt

Fick ett ryck idag att fixa till köksbordshörnan eller vad man ska kalla det för. Matsalen låter så himlans fisförnämt och jag tror jag har för mycket bondlurk i mig för att få ha en matsal.

Men jag sitter ju där så himla mycket, det är ju inte bara ett matbord utan numer även kontor och klassrum.

Iallafall, efter att ha sett Arga Snickaren hör jag den där arga Anders vråla högt att man ska avsluta ett påbörjat projekt innan man påbörjar ett annat, annars står man där som en kuckiluring och får skäll av Anders som ska komma och städa upp efter dig. Och eftersom jag inte är klar med trappen ännu hade jag väl egentligen inte tillåtelse att påbörja ett annat projekt.

Hur som haver, så här såg det ut i köksbordshörnan innan:



Så stack jag iväg till affären för att kika på de där tapeterna jag har spanat på länge men aldrig fått fingrarna ur att inhandla dem. Kommer dit och ser att det är rea på dem, 49 kr rullen, så då kanske ni förstår hur länge jag har spanat på dem eftersom de troligen är på väg att utgå ur sortimentet.

Slänger upp ett gäng rullar på bandet och åker hem. Och inser att jag glömde köpa lim. Och har sådan jäkla tur att jag har en gammal skvätt lim kvar som räckte precis precis för att få upp vårderna.

Och resultatet blev:



Dagens mest irriterande grej är dock att jag har tappat bort de matchande stolsdyneöverdragen (oj, det blev ett långt ord) som jag tvättade för hundra år sedan. Troligen har vårt husspöke varit framme igen. Han/hon/den/det brukar tycka det är skoj att gömma mina saker.

Och att jag måste jämna till lite kanter imorgon. Men det skiter jag i. Nu ska jag slappa och äta Twix. Så det så.

fredag 11 november 2011

Mot kyrkan

Idag är det begravning. Gillar det inte, är alltid så gruvsamt. Tack och lov är det inget man går på ofta.

tisdag 8 november 2011

Vara förutseende

Alltså, jag VET att det inte är bra för nerverna att läsa inne på Familjeliv, men det blir lite som den där bilolyckan, man tittar även fast man vet att det inte är bra för en.

Men det är en sak jag har reagerat på och det har fångat min uppmärksamhet. Jag måste nämligen byta bank men jag vet inte vilken det är, därför slänger jag över frågan till er.

För i de där trådarna som är skriva av folk som sitter i en sjukt taskig ekonomisk sits, som de som tex har blivit utförsäkrade och hamnat mellan stolarna och har ett desponibelt belopp på -158 kr på kontot, och vänder sig i ett desperat sista försök till FL för att få råd hur man ska få mat till barnen.

"Men ni får väl leva på era besparingar" säger något snille.

Trådstartaren intygar då att fanns det besparingar skulle de självklart användas, men nu kan man inte spara enorma summor pengar om man levt på existensminimun i flera år.

"Men då har DU prioriterat DÅLIGT! Man KAN faktiskt leva på havregrynsgröt hela livet!!" skriker ett annat snille och anklagar trådstartaren för att denne inte levde på havregrynsgröt för 15 år sedan och var lite förutseende.

Sedan så ska trådstartaren leva med ett dåligt samvete resten av sitt liv för att hen ville äta riktig mat, annars har hen inte gjort sig förtjänt av socialbidrag, och för att inte glömma, det allra viktigaste, visa enorm tacksamhet att just FL´s medlemmar försörjer JUST hen.

Och sådär håller det på. Precis som om det skulle hjälpa den stackars utsatta saten i just det ögonblicket.

Men läser man igenom hela tråden kan jag ändå dra slutsatsen att det finns en form av sparkonto som har som grundprincip att:

1. Pengarna tar aldrig slut oavsett hur många år av arbetslöshet och sjukdom du drabbas av och måste ha detta sparkonto som din källa till försörjning.

2. Kontot har fyllt på sig själv. Iallafall om du alltid levt fattigt och aldrig kunnat spara. Du behöver inte på något sätt alls ha haft en inkomst och sparat själv.


Så, kära vänner, är det någon som vet vilken bank det är? Jag har aldrig hört talats om denna sparandeform tidigare, men uppenbarligen måste den existera eftersom den är så omtalad på FL.

Lite dåligt faktiskt att inte alla har varit förutseende nog och skaffat detta konto. Riktigt klantigt måste jag säga, herreud, lite ansvar måste man väl ta liksom.

måndag 7 november 2011

Vem bryr sig sig?



Alltså är det viktigt att komma snygg, pigg och utvilad till skolan när man ska lämna ungen eller är det okej att se ut som ett vrak?

Det är bara M som frågar ifall ni undrar...

söndag 6 november 2011

Hur kan tråkiga saker vara bra?

Imorgon börjar skolan igen och årets höstlov är över. Det ska kommas in i rutiner igen och allt är som vanligt igen.

Tror ni man orkar upp i morgon om man lägger sig typ 2:20 på natten efter att ha plöjt tredje säsongen av Dexter?

Det är M som undrar ifall någon ville veta.

fredag 4 november 2011

Just for your information

Alltså ni vet den där härliga känslan av att ha ett rent fint väldoftande hem, nya fina möbler som följer det senaste shabby chic-modet, alla era barn är väluppfostrade och sitter välklädda med skjorta och slips från P.OP vid frukostbordet och tackar artigt för sig och bär bort disken för att inte slita på sin ömma moder i onödan?



Jag ville bara meddela att det är en illusion.

torsdag 3 november 2011

Svettigt!

Har mailat det där sablarns Svensk fondanalys ett par gånger men de fetdissar mig genom att visa sin tystnad.

Därför lackade jag ur lite grann. Så nu har jag kontaktat tidningen, Konsumentverket, Premiepensionsmyndigheten, och snart ska jag ringa Polisen bara barnen har somnat. Och så ska jag försöka få tag på företaget som skickat själva fakturan.

Jag vet inte varför, men det dyker upp en ettrig terrier för mitt inre. Synd bara att man inte får bitas.

EDIT: Har lagt på med polisen. Han jag pratade med konstaterade att detta måste det vara någon hund begraven. De har inte ens uppgett sitt rätta organisationsnummer på fakturan.

onsdag 2 november 2011

Sandlåda även i högre ålder

När jag var och tränade tidigare i veckan råkade jag höra två äldre damer prata med varandra. Alltså de där som ligger på 75+ nivån. Den ena damen berättade för den andra damen att hon hade sagt ifrån sig någon form av uppdrag, fick det till någon föreningsaktivitet, då hon blev så illa behandlad av andra styrelsemedlemmar (?).

So far so good.

Men så fortsatte hon att berätta:

Dam 1: Ja, så skickade jag ett vykort till Bosse och Inger, där jag hade skrivit att om de dog före mig skulle jag inte komma på deras begravning!

Dam 2: Ja men det är ju helt rätt!

Dam 1: Ja och så förstår du, ett par dagar senare fick jag tillbaka ett sådant hemskt kort! Bosse hade lämnat ett vykort i min brevlåda där han hade skrivit att han brydde sig inte alls om att jag inte skulle komma på hans begravning och att han inte skulle komma på min heller. Har du hört så hemskt?!?!

Därför förstår jag ju nu att det kommer bli helt legitimt för mig och M att slåss om den sista Warantabletten innan pensionsutbetalningen när vi blir gamla.

Typ drunknar

Blääk, fick mina tentauppgifter på ena kursen och en hel hög med uppgifter på den andra kursen.

Betyder det här nu att jag kan glömma alla mina tv-serier? Eller tror ni det fungerar att uppge dem som källa till mina arbeten? För det hade varit betydligt enklare och roligare iallafall.

Inte? Inte ens lite?

Nähä.