onsdag 29 februari 2012

Precis som i en hollywood-film

I morse när vi vaknade och kom ner såg jag att en av kaninerna låg lite konstigt ute i hagen och den andra satt bredvid och buffade på den.

Går ut för att se vad som har hänt och ser då att den är död. Och den överlevande kaninen sitter bredvid och buffar och tvättar sin döde kompis om vart annat.

Serverade barnen lite frukost och gjorde mig själv klar och letade reda på en kartong, och under tiden som gick från att jag gjorde upptäckten tills jag tog hand om kroppen vek inte överlevaren från sin kompis sida i en sekund.

Det var det sorgligaste jag sett på länge.

Så nu har vi en ensam ledsen kanin som letar efter nytt sällskap. Men det verkar ju inte vara det lättaste att hitta en kompis direkt.

söndag 26 februari 2012

I´m still HOT!


Gick förbi skolan häromdagen när jag skulle hämta hem Alexander från en kompis. Då hör jag en blivande mansröst ropa bakom mig "ÖJ, BRUDEN, fan vad snygg du är!".

Att sedan den personen med den blivande mansrösten var en si så där tio jordsnurr behöver vi väl inte prata om va, tänkte på självkänslan och allt det där?



XOXO

Hottie

onsdag 22 februari 2012

Men tänderna borstade jag ju förra veckan!

Ibland undrar jag hur jag har uppfostrat barnen med det här fenomenet att hålla sin hygien.

Alexander kom in i förrgår kväll och blödde näsblod, ganska så rejält. Så under natten till igår hade han blött lite igen och blodat ner en av sina huvudkuddar.

Så igår kväll när han skulle gå och sova, kom han och visade sin nerblodade kudde och skulle visa hur mycket det var.

Så jag sa "Ojdå, men lägg den i tvätten så får jag fixa det sedan"

Och han svarade "Ja men det har ju torkat nu juh!" och verkade inte alls med på noterna att kasta den i tvätten.

*Harkel* Jorå, såatte...

tisdag 21 februari 2012

Viktigpetter

Ikväll fick jag känna mig riktigt viktig och eftertraktad. Jagad blev jag, störd mitt i ett tv-program på datan, eftersom jag är så upptagen och viktig av mig, blev jag uppringd av en av grannarna som sitter i vår "områdes"styrelse och undrade om jag ville ha uppgiften som sekreterare i föreningen i två år framåt.

Att ingen annan vill ta på sig den uppgiften är dock inget vi behöver prata om tycker jag. Detta stycke skulle förövrigt vara överstruket men jag har inte den funktionen på bloggen.

Tecken på dåliga vanor?

Någon som har en bra teori på detta faktum att Oscar jämt står och sliter i min ryggsäck och skriker efter "gos" (godis) varenda gång jag och ryggsäcken har varit någonstans utanför hemmet?

På denna punkten känner jag rent spontant att jag har svårt för förändringar, men nu måste jag ju hitta ett nytt sätt att frakta hem mitt wiihoo-barnen-sover-nu-ska-jag-äta-godis-i-hemlighet-godis i fortsättningen.

måndag 20 februari 2012

Charmtroll



Någonstans i Småland.



En oåtkomlig kärlek i Filipsstad.

Usch, man ska inte titta på hemnet, det kryllar ju av en massa små charmtroll där (som förvisso ser ut som ruckel invändigt) som får en att drömma om sommarstugor i landets alla hörn. Det gäller ju att kunna variera sig från semester till semester.

lördag 18 februari 2012

Det aktiva lilla barnet


Såhär liten och ledsen kan man se ut när man inte får klössa runt i trappen efter eget behag.

Dessvärre gick inte hennes lilla manipulerande trick hem hos mig genom att få sin vilja igenom med hjälp av ledsna-hundögon-blicken.

fredag 17 februari 2012

Hjälpredan deluxe

Det är tack vare Oscars hjälp som detta hushåll går runt. Han är ju med och hjälper till och så, så som att plocka upp tvätten, packa upp matvarorna och sådant.

Och idag hjälptes vi åt med disken. Jag plockade in den lortiga disken i diskmaskinen, och Oscar hjälpte mig att ladda diskmedelsfacket...



... med ett halvt uppätet päron.

torsdag 16 februari 2012

Att säga de rätta sakerna

Alexander kan vara ett riktigt bra stöd när det krisar. Som idag till exempel när vi skulle gå till dansen.

På vägen dit passerar vi två stressade föräldrar som letar efter sitt försvunna barn. Mamman kommer utfarandes ur en skogsdunge, och säger till pappan som kommer och möter henne på cykel att "jag har finkammat hela skogen och jag hittar honom inte!" pappan ser riktigt stressad ut han också och säger "men vad fan då!" och åker vidare på sin cykel samtidigt som mamman springer in i skogen och ropar barnets namn igen.

Nyfiken som Alexander är så säger han "jag undrar vad det är som har hänt?", och då blir ju jag genast väldigt mycket svensk och halvväser mellan tänderna att "det-är-bara-deras-barn-som-har-gått-och-gömt-sig-kom-nu-och-strunta-i-det-nu-he-he".

Men Alexander har ju sina egna teorier, "DET KANSKE ÄR NÅGON SOM HAR TAGIT HONOM!" delar han med sig högt och tydligt.

Jag svarar honom att så är det nog ingen fara, han har nog kanske bara gömt sig, men han ger sig inte, utan han informerar om att "JOOOOOO, DET VAR FARBROR SOM TOG ETT BARN VID SKOLAN FÖRUT KOMMER DU INTE IHÅG DEEEEEEET!"

Rent spontant tror jag att Alexander kanske inte ska arbeta med någon form av krishantering.

tisdag 14 februari 2012

Någon med erfarenhet där ute?


Någon som vet om man kan gömma han i garaget? Skulle han trivas där tro eller finns det risk att han börjar äta på väggarna?

Grannkillen bor i deras garage, som sitter ihop med vårt, de har byggt om det till en lägenhet eller nåt sånt, och han är typ 20 år gammal. Någon som vet hur typ 20-åriga killar isådanfall skulle regagera om det helt plötsligt står en okänd get och äter hans kalsonger mitt i natten?

Är det lika vanligt med hemlösa dumpade getter som med katter? Tror ni M skulle gå på den? Alltså att det är en hemlös stackars svältande get som bara råkade hitta in till vårt garage?

Inte för att jag funderade på att skaffa en get eller så, men det är ju snart första april och då kan det ju vara bra att ha sin lögn redo och klar liksom.

Men det var bara en fundering. Inget viktigt eller så. Utan bara en liten fundering jag hade.

Så.

måndag 13 februari 2012

Han är ju ingen Karl Lagerfeldt direkt, men...



... om man nu ska envisas med att klä sig själv, kam man inte göra det med stil då? Jag menar som nu, asså OMFG liksom!



Notera också att det vänstra byxbenet är uppdraget. Och denna outfit ska tydligen ha ett uppdraget byxben, annars får man ett hysterisk utbrott.

Det är ju nästan samma sak

Jag tycker barns sätt att se på världen är så härlig.

Alexander skulle borsta sina tänder igår kväll, och då två tänder är på väg att lossna gör det per automatik ont i alla andra tänder så de kan inte heller borstas. Osis liksom.

Så eftersom han då gärna fuskar med tandborstningen såg jag till att det kom på ordentligt med tandkräm. Hans reaktion?

-Määääään-ääää! Den* är ju nästan lika stor som en snigel juh!!

Så ikväll ska vi testa på att dra på en mördarsnigel.



* "Den", dvs tandkrämsplutten.

tisdag 7 februari 2012

Camping på toa

Inte nog med att det blev ett långdraget besök, lite sådär halvdyrt och kattan blev ett öga fattigare...



... så har hon skrämt slag på barnen.

Ögat var tydligen "helt demolerat" för att citera veterinären, så det fanns bara två val att göra.

Och som pricken över i:et ska jag d r a ur en kompress ut ur ögat om tre dagar, då den fungerar som ett dränage. Då fick jag veta att det blir ett hål där, och där ska jag peta in penicillinsalva.

Kände rysningar och ett sting av illamående när jag fick denna information. Mycket äckel har jag gjort för djuren, men någonstans här känner jag att jag mycket möjligt har min gräns för vad jag klarar av.

Där rök de sista kronorna

Om några timmar ska jag infinna mig hos veterinären. Vi hittade en av katterna med ett öga som ser ut som slarvsylta.

Veterinären sa att med ögon kan det se värre ut än vad det egentligen är, och jag hoppas att han har rätt. Men jag är rädd att dommen kan bli så illa att jag åker hem utan katt.

Vet inte vad som har hänt, men troligen har det varit slagsmål.

Dåliga veckostarter känns på något vis bekant...

Idag är det någons födelsedag




Därför har Alexander gjort en egen homemade födelsedagshälsning till denna persons ära.

Innehållandes ord så som "gammal", "lat", "fet" mm.

Men det blir nog en bra dag endå. Det är jag säker på. Alldeles säkert.

Så. Over and out.

måndag 6 februari 2012

Mina senaste alster

Ett axplock av mina senaste konstverk.



Denna kallar jag för Syskonen Butter.



Detta är Jag hatar dig!



Och här har vi Maskopi.



Och så har vi Det var han, jag är oskyldig!



Och sist ut är F*ck you, jag har en klubba!

Kudos till bion...



... som vet hur man suger ut pengar ur varje biobesök.

Tack och lov så blev det Mästerkatten istället för de där irriterande ekorrarna på lördagens biobesök.

Men fan vad häftig det var med 3D. Har aldrig sett en film i 3D på bio förut.

Tips ännu en gång

Ett litet tips till er föräldrar som har impulsiva påhittiga barn;

Om ett barn kommer med ett förslag, t.ex "Mamma-kan-jag-och-Oscar-byta-rum-?", var för guds skull inte lika impulsiv och svara "ja" på det då.

Kom inte heller med förslag, så som att göra en sänghimmel med hjälp av en rock-ring och gamla gardiner om du inte har en borr hemma och kan göra hål i taket för en krok.

Då kan man tvingas sätta fast sänghimmeln med hjälp av snören och tavelkrokar bara för att "idag-är-fixa-rummet-dagen-inte-i-morgon-!".

Ba så ni vet liksom.

söndag 5 februari 2012

Sammanhållning

Detta är en nyhetsbulletin från barnen:

Barnens moster, dvs min syster, har ingen namnsdag. Därför vill barnen visa sin solidaritet, och hoppas på att handläggaren på Skatteverkets namnbytar-avdelning håller med.



Detta var allt som Ahlekkzhandher, Ozzkkharh och Lhihnneha hade att säga denna gång.

lördag 4 februari 2012

Oscar den skrattande bebisen