måndag 20 december 2010

Lilla Ragge

Älskade lilla skrutt-Ragge somnade in i husses famn. Den famn han gjorde till sin alldeles egen och som man inte fick konkurrera med.

När jag skulle gå och sova på kvällarna såg han nästan arg ut för att hemska jag skulle komma och trängas med dem, när de låg och hade det så mysigt.

Men nu finns det ingen att trängas med längre :(

Alexander hade ritat en teckning och letat fram sin vita porslinshäst som han målat svart med vattenfärg som han ville lägga ner i Ragges låda. Sedan ville han att Ragge skulle ha en blomma också, så jag var upp till Plantagen idag och köpte en blomma som han fick stoppa ner i Ragges "kista" tillsammans med de andra sakerna.

Jag trodde Alexander skulle bryta ihop nu när Ragge var borta, men han tog det ganska bra. Kanske för att det fanns en kropp att klappa och säga hejdå till?

Har förklarat för honom att vi ska lämna honom till Krema, och där kommer en farbror att begrava Ragge på den ängen de har till verksamheten. Egentligen blir ju Ragge kremerad, men det kändes lite för hemskt att berätta det också i nuläget.

Sedan kommer Ragge vara på månen tillsammans med Kenneth och de andra katterna som bor där. Friska och jagar möss.

Sov gott lilla vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar