lördag 13 november 2010

Jag har inte haft det lika...


... bra som disktrasan idag. Alexander for hem till farmor/sväris och bestämde sig för att sova kvar, och Oscar har sovit typ hela dagen (så därför är han vaken nu 22:30) så jag har stått till arbetsmarknadens förfogande och packat lite skit.

M kom och muttrade "Meh, måste du börja packa NU? Det ser ju så otrevligt ut!". Nähä, ser det otrevligt ut när man flyttar? Dessutom så har jag bara packat ner skit som vi inte har använt de senaste två åren, so what´s the big deal liksom? Det är ju inte direkt så att han tvingas äta på papp-tallrikar i en och en halv månad.

Ibland så tror jag inte han riktigt förstår exakt HUR mycket jobb det är. Sedan där emellan ska man vara förälder, sköta hem, tvätt, disk, handla blaha blaha blaha. Let´s face it liksom, vi är hamstrar.

Och jag vill liksom inte stå där och panik packa kvällen innan flyttgubbarna kommer och inse att det fattas 143 st banan-kartonger. Och packa i plastpåsar gör jag då inte.

För det gjorde M när vi flyttade ihop. Höll fan på att bryta ihop över hur det var packat. Ett exempel var väl att de hade tagit en lång smal näst intill platt kartong och knölat (inte vikt, utan knölat) ner två täcken. Den platta kartongen blev ju rund som en boll och gick inte att bära.

Eller typ sådana där lexikon och uppslagsverk som var packade i plastpåsar. Böckerna är tunga och har vassa kanter. Behöver jag ens säga att hundra påsar sprack och man fick plocka lexikon i hela trapphuset som åkte pulka ner för trapporna?

Eller bara en massa skrot, så som nyckelringar och datasladdar och annat tungt i en jättetunn papp-kartong. Wiiehoo vad kul det är när botten spricker på kartongen och det ligger skruvar och gem och... överallt.

Och nu sitter jag här och är mör i kroppen och har slut på värktabletter, så jag tröstar mig med en kopp kaffe istället. Snart ska det tas en tur ut i sophuset och hunden ska få sista kvällspromenaden och sedan hoppas jag att Oscar också somnar snart för jag är trött.

Dock ser det ganska så utsiktslöst ut på den fronten, för jag hör hur han ligger i sovrummet och är på jävligt bra humör.

/ Chiquita

3 kommentarer:

  1. Män och kvinnor är som sagt var väldigt olika;)kram och kämpa på

    SvaraRadera
  2. Scheisse vad du skriver flitigt! :-D Har massor att läsa igen känns det som. GRATTIS till radhus, så skönt att slippa lägenheten!!

    Bara hamstra kartonger och leva i låda snart då ;-)

    SvaraRadera
  3. emil var likadan när vi flyttade. han trodde dessutom att vi skulle klara oss på MAX 15 flyttkartonger. HAHAHA!!! sa jag, inte en chans. men han stog fast vid sitt beslut så vi fick pila fram och tillbaka och fram och tillbaka till cleas olsson och köpa fler. men bara 5 st åt gången, för "det kommer att räcka".

    SvaraRadera